Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Srbija

S. M.

05. 11. 2021. 06:00 3

PRITISCI I MOBING Uzbunjivaču treći put za 11 meseci prete otkazom!

Uzbunjivaču dr Miodragu Brankoviću iz Niša, koji je zaposlen u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć već treći put za 11 meseci ova ustanova daje upozorenje pred otkaz. On to smatra mobingom, zbog toga što je prvi ukazao na manjak radnika u Zavodu, sve nepravilnosti koje je rukovodstvo ove ustanove učinilo, a tako je postao i uzbunjivač. Pritisak na njega, kako tvrdi, ne prestaje, a za isti period protiv njega je stigla i anonimna prijava, kao i šest pokretanja disciplinskih postupaka, od sedam koliko ih je Zavod pokrenuo.


- Oni svakodnevno vrše pritisak na mene, a pritom rade upravo ono što mi se stavlja na teret. Primer je poslednje Upozorenje pred otkaz, koje mi je uručeno jer sam ušao u Zavod nakon što sam transportovao dva kovid pacijenta i skinuo zaštitnu opremu, kako bih obavio hitne fiziološke potrebe i dezinfikovao ruke. Ušao sam i u dispečerski centar da uzmem masku, jer mi je rezervna bila u sanitetu, koji je bio zaključan, pošto je vozač morao da dezinfikuje vozilo kojem smo obavili transport - kaže dr Branković.

On dodaje da se sve dogodilo 22. septembra u popodnevnim satima. Nakon tog događaja, morao je da piše izjavu, a sada je stiglo i upozorenje pred otkaz.

- Zameraju mi što se nisam odmah vratio u podstanicu Sever, gde mi je bila smena, ali to nisam mogao da učinim dok vozač ne dezinfikuje vozilo - dodaje dr Branković koji ne može da se načudi, kako kaže, besmislenim disciplinskim postupcima koji se pokreću protiv njega.

Ističe da je u centru zatekao više zaposlenih i niko nije nosio masku i da je čak i v.d. direktora Zavoda dr Slavoljub Živadinović ušao bez maske, dok je on bio u toj prostoriji.

- Zavod je moje radno mesto i u ugovoru mi piše da radim tu, pa je potpuno neprimereno da me kažnjavaju što ulazim - zaključuje naš sagovornik.

U obrazloženju Zavoda za upozorenje koje mu je uručeno navodi se da nije postojala potreba da ulazi u prostorije, niti dispečerski centar, jer je u bivšoj čuvarevoj kućici sve opremljeno za presvlačenje i dezinfekciju nakon prevoza kovid pacijenata, kao i oprema potrebna za zaštitu. Tamo, piše u ovom upozorenju ima i toaleta, pa je Brankovićev ulaz u zgradu Zavoda potpuno neopravdan.

Nedavno smo pisali da je prethodni disciplinski postupak koji se vodio protiv njega oboren na sudu, ali još uvek nije pravosnažan, jer Zavod ima pravo žalbe na odluku koja je doneta. Ukoliko se ona potvrdi, ova ustanova samo za taj proces mora da plati troškove oba advokata i sudske troškove, što izlazi na nešto više od 120.000 dinara. I to je samo jedan proces koji dr Branković vodi protiv Zavoda.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Kolumna


Usklađivanje

Zoran Živković [17.01.2022.]


Anketa

Šta posle referenduma?

Rezultati

Video dana

Uhvaćen na delu

Recept dana