Srbija

S. M.

20. 10. 2021. 17:47 10

Štrajk u opštini vernoj SNS: Radimo 3 meseca bez dinara!

Zaposleni u Javnom preduzeću "Direkcija za izgradnju" u Žitorađi od ponedeljka su u štrajku i obavljaju samo hitne poslove. Oni traže da im se isplate tri poslednje zaostale zarade i putni troškovi za četiri meseca. Najavljuju radikalizaciju štrajka, ukoliko rukovodstvo preduzeća ne iznađe rešenje za problem. U ovom preduzeću čiji je osnivač lokalna samouprava trenutno je 37 zaposlenih na neodređeno i tri na određeno vreme.

- Već tri meseca radimo bez dinara i kažu da nemaju pare za plate, a u pitanju je minimalac. Od tog novca izdržavamo porodice, živimo i bez nje ne možemo dalje - kažu radnici u JP "Direkcija za izgradnju".

Dodaju da neće odustati od štrajka iako ih pritiskaju i prete im i da neće početi da rade sve dok ne prime platu.

Direktor preduzeća Radisav Petrović nam je potvrdio da je preduzeće u nezavidnom položaju, ali tvrdi da ukoliko ne rade, od plata nema ništa.

- Reč je o tome da su se problemi nagomilavali i sada je sve došlo na naplatu. Veći deo novca morali smo da utrošimo u registraciju dotrajalih vozila, koja su nam neophodna za rad, odnosno njihovu popravku. Porezi za plate su uplaćeni, ali za same zarade nemamo para - priznaje Petrović.

On dodaje da situacija može da se reši jedino da se nastavi normalan rad i prihoduje, pa će onda biti i plata.

- Moramo da se borimo i zaradimo novac, jer se većim delom finansiramo iz sopstvenih sredstava, a sve subvencije koje smo dobili od lokalne samouprave smo potrošili, nije ona kriva što smo sada u ovoj poziciji. Vidite, takvo je vreme, poslova je mnogo manje - tvrdi Petrović.

Iako su zaposleni razgovarali sa njim, kako kažu, neće odustati od štrajka, a sudbina preduzeća je neizvesna. 

- Neodgovorna vlast i rukovodstvo SNS u Žitorađi, neznanjem i nečinjenjem dovela je do propasti ovog preduzeća koje je jedno od najvažnijih u opštini. Jedini način da se uspostavi red i rad u ovoj sredini je da se na sledećim izborima SNS pošalje u prošlost - kazao je predsednik OO SSP Žitorađa Radovan Mitrović.

Opština Žitorađa poznata je široj javnosti po bezrezervnoj podršci SNS. Tako su funkcioneri prošle godine ovbjavili fotografiju na Fejsbuku ispod koje su napisali da "oduzimaju život za Vučića", a u vreme kampanje za lažne izbore koji su održani juna, nalepili su Vučićevu sliku u prostoriji stranke u centru opštine tako da, kada se ostvori prozor, izgleda da je Vučić unutra i posmatra prolaznike. Oni su i greškom u tom istom periodu farbali pešaki most u bojama francuske, a ne srpske zastave.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati