Srbija

Direktno.rs

27. 09. 2021. 18:16 0

Građani Bora digli glas zbog zagađenja (FOTO)

Oko 200 građana protestvovalo je danas ispred zgrade Gradske uprave, izražavajući nezadovoljstvo zbog zagađenja vazduha i nepoštovanja zakona Srbije od strane kineske kompanije koja posluje na teritoriji grada.

Protest su organizovali meštani Brezonika, Slatine, a pridružili su im se i meštani Oštrelja i Krivelja.

- Zahtev koji upućujemo prema Gradskoj upravi i resornim ministarstvima je da se nateraju Kinezi da poštuju zakone Republike Srbije. Kinezi ne poštuju zakon o zaštiti životne sredine o čemu svedoče rezultati sa mernih mesta u gradu kada je reč o zagađenju vazduha, a to pokazuje i studija koju je uradio Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut", koja do sada nije bila predočena javnosti. Tražimo i da se ta studija prezentuje meštanima Bora i okolnih sela i da svako domaćinstvo u ovom mestu dobije tu studiju. Ne poštuju se zakoni i eksproprijaciji, o poljoprivrendom zemljištu - rekao je Miodrag Živković, meštanin sela Slatina kod Bora.

Miroslav Karabašević, predsednik MZ "Brezonik", kazao je da ovo naselje postaje jedno od najzagađenijih naselja.

- U ovom delu su podignuti neki tornjevi za koje Kinezi nisu imali dozvolu. Kažu da su dobili neku dozvolu pre mesec i po dana. Kako su je dobili ako nije urađen prostorni plan, studija uticaja na životnu sredinu, pozivaju se na neki prostorni plani iz 1903. godine. Moramo da se uzmemo u pamet, nemamo zdrav vazduh, zemljšte kao ni vodu - poručio je Karabašević.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati