Srbija

S. M.

21. 09. 2021. 06:00 3

JOŠ ČEKAJU PRUGU Gde je nestalo 40 miliona dinara?

Meštani sela od Prokuplja preko Kuršumlije do Merdara i dalje čekaju da proradi pruga na relaciji Prokuplje-Merdare, koja je deo pružne saobraćajnice Niš-Merdare, a iako je u martu ove godine najavljena reknstukcija i kraj radova do avgusta, po svoj prilici čekaće još dugo kako bi voz opet saobraćao.

Za sanaciju štete na pruzi koja je nastala tokom poplava i jednog odrona krajem juna prošle godine, kada je voz prestao da saobraća, izdvojeno je skoro 40 miliona dinara. Infrastruktura železnice je preko tendera za izvođače radova izabrala grupu preduzeća. To su lazarevački "Bauvezen", poznat po rekordnim rekonstrukcijama trgova u Nišu i Leskovcu i stalnom pomeranju rokova za završetak radova, i beogradsko preduzeće "Trioprojekt".

Očekivanja su ipak ostala samo to, jer sem što je otklonjen odron kod kuršumlijskog sela Kosančić Ivan, dalje se nije mrdnulo. Preduzeću Infrastruktura železnice smo poslali pitanja, ali odgovora još uvek nema.

- I mi se pitamo gde odoše 40 miliona dinara - kratko je prokomentarisao jedan radnik železnice kog smo pitali dokle se stalo sa radovima.

Radovi su podrazumevali ne samo rekonstrukciju i sanaciju ukupno 4,8 kilometara pruge, već i čišćenje rastinja na površini od 14.000 kvadrata.

- Ja ne znam da li išta ova vlast može da uradi, sem što pompeznim najavama maže oči narodu i laže ga. Za nas, ovaj devastirani prostor, pruga i voz su život, a pogledajte kako izgleda - kaže član Glavnog odbora Stranke slobode i pravde iz Kuršumlije Slavko Ilić.

On dodaje da je izgled pruge slika Srbije: od korova se ništa ne vidi!

- Deca naše dece plaćaće sve promašaje, nakaradne i lopovske poslove naprednjaka, a ako se ovako nastavi, neće biti samo korova na pruzi, svi ćemo da nestanemo. Zato je vreme da razotrkrijemo sve, čak i one najmanje prevare. Stranka slobode i pravde uvek je tu za svakog čoveka i njen zadatak je da brani one čije je dostojanstvo urušeno ovakvim sumnjivim poslovima - dodaje Ilić, podsećajući da se "od para svih građana Srbije finansiraju ove i sve ostale malverzacije SNS i njihovih satelita".

I zaista, ova pruga život znači selima duž reke Toplice, jer je često jedina veza sa svetom, posebno starijem stanovništvu planinskog područja. A baš njih "bake i deke" sete se naprednjaci samo kada je glasanje.

Pare za sanaciju pruge su negde, a kada će prvo početi, a onda se i završiti radovi, nismo uspeli da saznamo, jer nam nadležni nisu odgovorili.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati