Srbija

S. M.

20. 09. 2021. 20:06 1

Sekretarka ogrebala radnicu, pa je smenili!

Nakon što su isplivali u javnost loši međuljudski odnosi i tužbe za mobing, kao i fizički incident u prostorijama Crvenog krsta u Čačku, odlukom Upravnog odbora Crvenog krsta Srbije sekretarka Biljana Davidović je smenjena sa ove funkcije! Isti organ je raspustio i Skupštinu, Upravni i Nadzorni odbor i komisije u CK u Čačku. Organizacijom će u narednom periodu rukovoditi Inicijalni odbor, na čijem čelu će biti dr Nada Lazović, navodi se na zvaničnom sajtu Crvenog krsta Srbije.

- Upravni odbor Crvenog krsta Srbije ovakvu odluku doneo je primenom Statuta Crvenog krsta Srbije, a nakon više od pet meseci vanrednog nadzora nad radom Crvenog krsta Čačak. Vanredni nadzor sproveden je zbog niskog nivoa aktivnosti i programa koji se realizuju, veoma malog broja volontera i ozbiljno narušenog ugleda organizacije u lokalnoj zajednici usled neprihvatljivog ponašanja pojedinaca zaposlenih u Crvenom krstu Čačak koje je u suprotnosti sa Etičkim kodeksom Crvenog krsta Srbije - navode iz CK Srbije.

Kap koja je prelila čašu dogodila se 14. septembra, kada je došlo do incidenta u kancelariji sekretarke tokom njenog razgovora sa jednom od zaposlenih. Tokom ispitivanja radnice, sekretarka je navodno njen iskaz želela da snimi telefonom, na šta se zaposlena usprotivila, zaklanjajući lice dlanom.

Tada ju je sekretarka povukla za ešarpu, posle čega je žena zadobila ogrebotine po vratu i nadlaktici. Jedan kolega je povređenu odvezao u Hitnu, a nakon toga je lekarska ekipa intervenisala još jednom, jer je morala da pregleda i sekretarku Davidović, koja je prevezena u čačansku bolnicu.

Ranije su se zaposleni obratili i advokatu jer, kako kažu, trpe mobing od strane Biljane Davidović, a uputili su i pisma gradonačelniku Čačka Milunu Todoroviću, tražeći da se i on uključi u rešavanje problema u ovoj humanitarnoj organizaciji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati