Srbija

S. M.

04. 08. 2021. 11:49 7

SSP: Premijerka je ili neobaveštena ili prikriva istinu

Na izjave premijerke Srbije Ane Brnabić da je nezaposlenost najniža baš u Jablaničkom okrugu, kao i da radnička prava nisu ugrožena, reagovao je Gradski odbor Stranke slobode i pravde Leskovac.

Kako je istakla predsednik odbora Jelena Spirić, nije tačno da "cvetaju ruže" u Leskovcu i da je nezapooslenost niža od republičkog proseka.

- Svi znamo da su to fiktivni podaci, jer je konkretno "Aptiv" kompanija kroz koju prođe mnogo građana, ali se kratko zadrži, zbog sve težih uslova rada u njoj. Da ne govorimo o "Juri" koja nije htela da vrati predsednika sindikata koji je dobio otkaz, jer je u medijima iznosio istinu o onome šta se događa iza kapije fabrike. Jedino što je istina i što je Brnabić morala da prizna je da su plate niže, a to onda znači da u zemlji ekonomskog tigra ljudi mukotrpno rade za bednu paru - kaže Spirić.

Ona dodaje da se zna da, posebno mladi, u ovim fabrikama provode svega po par meseci, a kako ne mogu da izdrže teške uslove, napustaju ne samo posao, već i grad i državu i odlaze u inostranstvo.

- U fabrici ostaju sredovečni radnici, koji moraju sve da trpe jer je ugrožena egzistencija njihovih porodica. Zato je čak može se reći i licemerno da se kaže da je stopa nezaposlenosti najniža, a da se pritom ne proveri, na primer, broj stanovnika i ne sasluša muka onih koji rade po dvanaest sati - dodala je naša sagovornica.

Ona je za sutra, četvrtak, najavila konferenciju za medije na kojoj će SSP Leskovac izneti sve zastrašujuće podatke o položaju radnika u "Aptivu" i dokazati da premijerka Srbije ili "nema veze sa mnom, ima veze sa mnom" ili stvarno prikriva istinu u cilju prikupljanja glasačkog tela za naredne izbore.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati