Srbija

[ Izvor: Južne vesti ]

19. 06. 2021. 12:40 2

POBUNA Građani ponovo dižu glas zbog ZAGAĐENJA

Problem zagađenja vazduha u opštini Surdulica koji se godinama ne rešava, naveo je neformalno udruženje građana "Udahni duboko" da ponovo krene u protestne šetnje. Novi protest zakazan je za nedelju, 20. jun u 17 sati u centru Surdrulice, a razlog je, kako navode iz udruženja, negativni uticaj rada fabrike "Knauf Insulation" na životnu sredinu i zdravlje građana.


Dve godine nakon prvih protesta Surduličani će ponovo krenuti u šetnje kojima traže čistiji vazduh, kažu da je ovo jedini način da se za to izbore, jer svi predhodni pokušaji pregovora i rešavanja ovog problema nisu uspeli, pišu Južne vesti.

- Mi se zalažemo za zaštitu životne sredine i naš najveći protivnik u ovom trenutku, kojeg smatramo za jednog od najvećih zagađivača ovde, jeste fabrika Knauf i zato šetamo - kaže Stojan Ivković, jedan od osnivača udruženja.

Plan je da šetnja krene iz centra grada do naselja Belo polje gde se fabrika nalazi, a na ovom mestu će predstavnici udruženja izneti svoje zahteve upućene ovoj kompaniji.

Nakon poslednjeg akcidenta koji se dogodio u fabrici, predsednica opštine Surdulica izjavila je da će na sednici Skupštine predložiti proglašenje stanja ugroženosti životne sredine, ali do toga nije došlo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati