Srbija

Direktno.rs

14. 05. 2021. 08:53 2

Ko štiti korupciju niške načelnice Marine Živulović Petrović?

Nišku javnost danima uzburkava novopostavljena načelnica Uprave za građevinarstvo Marina Živulović Petrović. Poznata od ranije kao građevinska inspektorka koja je rušila pogrešne kuće, o čemu postoje dokazi i čime je nanela materijalnu štetu gradu, Nišlije zahtevaju da znaju šta je upravo nju kvalifikovalo za rukovodioca građevinske inspekcije GU Niša, saopštava Gradski odbor Stranke slobode i pravde iz Niša.

Nišlije pitaju da li je tačno da iza sledećih nedela stoji potpis Marine Živulović Petrović i da li su je ovakve "veštine" kvalifikovale za dalje napredovanje:

- UR “Nišlijska mehana” u ulici Kralja Stefana Prvovenčanog 24, objekat od preko 120m2 sagrađen od čvrstog materijala bez odobrenja za izgradnju i bez zakonskih mogućnosti za ozakonjenje, umesto rušenja pretvara u šest vrtnih senila za koja nije potrebno odobrenje za izgradnju

- Benzinska pumpa “Knez Petrol” izgrađena je bez dozvole, iako je reonski ispektor zatvorio gradilište dok je bilo u temeljima

- Notar je sagradio kafić “Zapis” u sklopu kancelarije bez ikakvih dozvola, pa je predmet izuzet reonskom inspektoru i predat Marini Živulović Petrović, nakon čega je po njenim instrukcijama legalizovan.

Upravo nakon ovih poslova, Marina Živulović Petrović kroz reorganizaciju Gradske uprave postavlja se na čelo Uprave za građevinarstvo. Kao i nakon mobinga zaposlenih i kršenja epidemioloških mera.

Stranka slobode i pravde zahteva od gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski da, ukoliko su navodi tačni, Marinu Živulović Petrović razreši sa mesta načelnice Uprave za građevinarstvo, a od tužilaštva da pokrene istragu, budući da postoji osnovana sumnja da je učinila teška krivična dela korupcije, zloupotrebe službenog položaja, primanja mita, trgovine uticajem.

GrO Niš Stranke slobode i pravde

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati