Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Srbija

Direktno.rs

28. 04. 2021. 09:59 12

Penzioneri podneli krivične prijave protiv Milenijum tima i odgovornih za privatizaciju

Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije pokreće krivični postupak protiv odgovornih lica zbog privatizacije Kuršumlijske i Vranjske banje, a tužbe Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal podneli su u petak.

- Polazeći od važnosti očuvanja imovine Fonda PIO za njegovu finansijsku održivost, pokrenuli smo postupak protiv odgovornih lica u privatizaciji Banjskog kompleksa “Žubor” u Kuršumlijskoj banji, nepokretnosti u Vranjskoj banji i Specijalne bolnice za rehabilitaciju Vranje, zbog postojanja indicija o organizovanom krivičnom delu sa ciljem nezakonite i unapred dogovorene kupovine predmetnih nepokretnosti ispod njihove tržišne vrednosti - kazao je za Direktno predsednik ovog udruženja Jovan Tamburić.

Postupak je pokrenut protiv direktorke Dragane Kalinović, članova upravnog odbora Fonda PIO: Danila Vujičića, predsednika UO (Vlada Republike Srbije), Vesne Kovačević Stanković, zamenika predsednika UO (Unija poslodavaca Srbije), Vuka Vujanovića (Vlada Republike Srbije),Tatjane Paulica Milovanović (Vlada Republike Srbije), Marka Kojića (Vlada Republike Srbije), Zorana Mihajlovića (Savez samostalnih sindikata Srbije), Vasilija Belobrkovića (Savez penzionera Srbije), odgovornih lica u Direkciji za imovinu Republike Srbije, Gradskog zavoda za veštačenje iz Beograda i odgovornih lica u Preduzeću AD “Planinka” iz Kuršumlije i “Milenijum tima”, odnosno “Millenium Resorts” doo iz Beograda, kao kupaca.

Iz Udruženja navode da "aktivnosti organa upravljanja Fonda u navednim postupcima su suprotne Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju, Statutu Fonda PIO i izvornom Pravilniku o raspolaganju nepokretnostima Fonda PIO, odnosno interesima Fonda i poslovnom politikom, koja je prethodno utvrđena upravo iz razloga da se spreči privatizacija specijalnih bolnica za rehabilitaciju i njihova rasprodaja.

- Ovo je preduzimanje svesnih aktivnosti za koje postoji sumnja da ima elemenata organizovane korupcije i zloupotrebe službenog položaja odgovornih lica, sa ciljem umanjenja imovine Fonda i rasprodaje nepokretnosti ispod njihove tržišne vrednosti - dodaje Tamburić.

Na takav način su Fond PIO i Republika Srbije pretrpeli materijalnu štetu u visini od više miliona evra. To je istovremeno dovelo do protivpravnog pribavljanja imovinske koristi od strane trećih lica, odnosno kupaca nepokretnosti u konkretnom slučaju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se


Čekajući novu Vladu

Zoran Živković [03.10.2022.]
Anketa

Poskupljenje čega vam je najteže palo?

Rezultati

Video dana

Uhvatio zalet