Srbija

S. M.

18. 04. 2021. 16:00 1

Zapalili mu vozilo i pomoćni objekat, pravdu čeka 14 meseci!

"Mislim da lokalna policija neće da radi svoj posao, jer je prosto nemoguće da nema tragova ni sumnji o tome ko je i zašto pre četrnaest meseci zapalio moj pomoćni objekat i vozilo koje je bilo u njemu", očajan je Miroslav Zdravkovć (58) iz blačkog sela Mala Draguša, kojem je četrdeset i pet minuta nakon ponoći 27. januara 2020. godine zapaljen objekat. U prokupačkoj policiji u čijoj nadležnosti je i blački kraj, nisu odgovarali na naša pitanja povodom ovog slučaja.

- Zaista nikom nisam dužan, pa da kažemo da je to zbog toga. Ono što se nama desilo ne daj bože nikom, a sve što je usledilo još je gore. Zamislite, kada sam otišao da se raspitam šta je sa istragom, policajci su me pitali da li sam ja sam zapalio! Nisam mogao da verujem šta me snašlo. Ispada, svako ko te mrzi može da atakuje na tvoju imovinu i nikom ništa - zaključuje iz svog iskustva Zdravković.

On se priseća da je požar izbio oko 00:45 sati i da je utvrđeno da je na objekat bačen molotovljev koktel. Čuo je nešto što je ličilo na pucanje guma, pa se probudio.

- Kroz prozor sam video ogroman plamen. Odmah sam ustao i sreća je što sam primetio, inače bi sve izgorelo. Zapaljiva naprava je bačena na auto marke "audi" koji je bio parkiran unutra i sa automobila se požar proširio na ceo objekat. Na sreću, vatrogasci su brzo stigli, ugasili ga, policija obavila uviđaj i to je to - priča Zdravković.

Kako mu nije bilo jasno ko je i zašto to učinio, nekoliko puta se raspitivao u blačkoj policiji, ali su odgovori bili, kako Zdravković ocenjuje, potpuno nejasni, pomalo neozbiljni.

- U jednom momentu jedan policajac mi je rekao da sve to pustim, šta ima veze. Bio sam paralisan od iznenađenja. Odgovorno tvrdim da oni uopšte ne žele da rade svoj posao. Samo želim da znam ko je i
zašto to učinio - ponavlja naš sagovornik.

Čak je par puta dolazio i u Prokuplje, kod načelnika Policijske uprave Prokuplje, ali ništa nije dalo rezultata. Niko nije mrdnuo ni pokazao nameru da istraži slučaj.

- Znate, svakog jutra se budim i proveravam da li je sve na broju, da li smo živi, jer ako tako neko iz čista mira može da zapali sve i nikom ništa, može da uradi i strašnije stvari, jer zna da neće biti sankcionisan - zaključuje Zdravković.

Još pre dvadesetak dana poslali smo pisani zahtev Policijskoj upravi Prokuplje da nam pruži informacije, ali još uvek nema odgovora.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati