Srbija

Direktno.rs

06. 04. 2021. 15:42 2

"Revanšizam vlasti prema onima koji je ne podržavaju"

Redakciji portala Direktno.rs, obratio se Rade Žunić iz GG Opstanak iz Nove Varoši, sa apelom da ukaže na brojne probleme na koje nailaze građani ove opštine, a čiji uzročnik je lokalna vlast na čelu sa Radosavom Vasiljevićem.

Kao jedan od prioritetnih problema, Žunić navodi tzv. put strave u selu Kućani, zaseok Jagnila, gde živi oko 20 porodica. Žunić kaže da vlast ne obraća pažnju na njih.

Kako se može videti sa video-snimka koji je priložio, vidi se uništen i izlokan put, koji, kako kaže Žunić, nije popravljan od 2015. godine. Navodi se da je 10 km puta u veoma lošem stanju, kao na snimku.
Žunić smatra da je u pitanju partokratija koja vlada u Novoj Varoši uzrok ovome, a predsednika opštine je optužio za nehumanost i neodgovornost prema ljudima koji moraju tuda prolaziti.
- Ovaj seoski put niko neće da sanira, jer je to revanšizam vlasti prema stanovnicima zaseoka koji ne podržavaju aktuelnu lokalnu vlast u Novoj Varoši. Tu je pobedila GG Opstanak, na čijoj listi sam bio i ja i mi smo sada žrtve revanšizma aktuelne vlasti - kaže Žunić za Direktno.rs.
Drugi veliki problem u Novoj Varoši je i veliki broj pasa lutalica. Uplašeni roditelji ne smeju decu da puste da se igraju ili da odu do prodavnice, već ih sve vreme prate noseći motke i lopate, kako bi mogli da se odbrane ukoliko ih psi napadnu. Građani se plaše ujeda, zaraze, ali i traume koju njihova deca mogu da prežive. Nekoliko puta su se za pomoć obraćali nadležnim istitucijama.
Žunić se žali i na prepune seoske kontejnere koje niko ne prazni. 

- Ovako izgleda "redovno" odvoženje smeća od strane JKP na seoskom području. Postoji opasnost da nas pored korone ne napadne još neka bolest. Pošto opštinsko rukovodstvo, direktorici ne sme ništa da kaže, biće dobro ako se ne poraspadamo - ukazali su u FB objavi iz GG Opstanak.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati