Srbija

S. M.

02. 04. 2021. 18:18 19

Direktori penzioneri imaju veća primanja od lekara!

Prokupačku javnost uzburkala je činjenica da nekoliko direktora javnih preduzeća i ustanova u Prokuplju imaju veća primanja od lekara koji su u kovid sistemu, na primer u Domu zdravlja. Neimenovano lice je uputilo pismo gradonačelniku Milanu Aranđeloviću, a isto pismo je primila i redakcija našeg portala.

Reč je o direktorima koji su zapravo penzioneri i koji pored redovne direktorske plate primaju i svoje penzije. To je slučaj sa direktorima Javnog preduzeća za urbanizam, Sporstkog centra i Turističke organizacije. Njihova mesečna primanja prelaze 110.000 dinara, a lekar koji radi u kovid ambulanti devet dana u mesecu ima platu 95.000 dinara, dok onaj koji radi više od deset dana izađe na 100.000 dinara.

- Gradonačelniče Prokuplja, velika bruka je u gradu šta radi vlast. Tri penzionera i direktora imaju mesečna primanja veća od direktora bolnice, direktora i svih lekara, osim dežurnih sa noćnim radom i pripravnošću, od nas lekara koji se godinu dana borimo sa virusom Kovid-19. Živan Vladimirović ima 115.000 dinara, Simon Simonovic 111.000, koliko i Milisav Brajković. Vaša plata je 95.000 dinara. Srbija mora da sazna ko su ti direktori, a penzioneri, od 2017. godine Živan, Simon od maja 2015. godine i Milisav od pre dve godine. Da ne pišemo o Milici Erić koja je u penziji od oktobra 2010. godine - navodi se u ovom pismu koje je dobio i gradonačelnik Prokuplja.
Tragom toga, došli smo do podatka da njihova primanja, ako se računaju i penzije zaista dosežu te sume.

- Moja plata je 70.000 dinara i imam penziju kao nastavnik, ona je oko 35.000 dinara. Apsolutno imam prava na to, po zakonu - potvrdio nam je Živan Vladimirović, koji je direktor Sportskog centra Prokuplje.

Da otkrije svoja primanja, nije bio raspoložen Simon Simonović, koji je direktor Turističke rganizacije Prokuplja, pa je naknadno, u pismenoj formi, rekao da ima platu od 75.000 dinara. Kako je penzionisano vojno lice, o visini penzije nije hteo da govori. Ipak, po gruboj proceni ona je oko 40.000 dinara.

- Pomenuti direktori javnih preduzeća nemaju veća primanja od gradonačelnika. Plata direktora JP za urbanizam je nešto preko 90 hiljada dok je zarada direktora Turističke organizacije i Sportskog centra oko 70.000. Ove funkcije mogu da obavljaju i mlađi ljudi, ali pod uslovom da ispunjavaju sve zakonom propisane uslove i kompetencije - prokomentarisao je gradonačelnik Prokuplja, Milan Aranđelović.

On na naše pitanje zašto neko radno sposobno lice, odnosno lice koje nije u penziji nije dobilo te poslove dodaje da se na primer na konkursu za imenovanje direktora Turističke organizacije koji je završen pre par meseci, javio samo jedan kandidat, a to je sadašnji direktor te ustanove.

- Takođe, predstoji konkurs za direktora JP za urbanizam. Naravno, biće razmotrene sve prijave svih kandidata koji ispunjavaju uslove u skladu sa zakonom i naravno ukoliko postoji prijava građevinskih inženjera sa dovoljno staža u struci i licencama takva će se prijava predpostavljam vrlo ozbiljno razmatrati od strane komisije - obećava Aranđelović.

Prokuplje je inače poznato po tome da su penzioneri postavljeni na direktorska i funkcionerska mesta, od kako je SNS na vlasti. Vrata takvom trendu otvorila je sadašnji član Gradskog veća za kulturu Milica Erić, kojoj je ovo drugi mandate na toj funkciji, a zatim su na mesta zamenika gradonačelnika i ostale funkcije takođe primani penzioneri. Od skoro su on ii direktori.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 19

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati