Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Srbija

S. M.

02. 04. 2021. 18:18 19

Direktori penzioneri imaju veća primanja od lekara!

Prokupačku javnost uzburkala je činjenica da nekoliko direktora javnih preduzeća i ustanova u Prokuplju imaju veća primanja od lekara koji su u kovid sistemu, na primer u Domu zdravlja. Neimenovano lice je uputilo pismo gradonačelniku Milanu Aranđeloviću, a isto pismo je primila i redakcija našeg portala.

Reč je o direktorima koji su zapravo penzioneri i koji pored redovne direktorske plate primaju i svoje penzije. To je slučaj sa direktorima Javnog preduzeća za urbanizam, Sporstkog centra i Turističke organizacije. Njihova mesečna primanja prelaze 110.000 dinara, a lekar koji radi u kovid ambulanti devet dana u mesecu ima platu 95.000 dinara, dok onaj koji radi više od deset dana izađe na 100.000 dinara.

- Gradonačelniče Prokuplja, velika bruka je u gradu šta radi vlast. Tri penzionera i direktora imaju mesečna primanja veća od direktora bolnice, direktora i svih lekara, osim dežurnih sa noćnim radom i pripravnošću, od nas lekara koji se godinu dana borimo sa virusom Kovid-19. Živan Vladimirović ima 115.000 dinara, Simon Simonovic 111.000, koliko i Milisav Brajković. Vaša plata je 95.000 dinara. Srbija mora da sazna ko su ti direktori, a penzioneri, od 2017. godine Živan, Simon od maja 2015. godine i Milisav od pre dve godine. Da ne pišemo o Milici Erić koja je u penziji od oktobra 2010. godine - navodi se u ovom pismu koje je dobio i gradonačelnik Prokuplja.
Tragom toga, došli smo do podatka da njihova primanja, ako se računaju i penzije zaista dosežu te sume.

- Moja plata je 70.000 dinara i imam penziju kao nastavnik, ona je oko 35.000 dinara. Apsolutno imam prava na to, po zakonu - potvrdio nam je Živan Vladimirović, koji je direktor Sportskog centra Prokuplje.

Da otkrije svoja primanja, nije bio raspoložen Simon Simonović, koji je direktor Turističke rganizacije Prokuplja, pa je naknadno, u pismenoj formi, rekao da ima platu od 75.000 dinara. Kako je penzionisano vojno lice, o visini penzije nije hteo da govori. Ipak, po gruboj proceni ona je oko 40.000 dinara.

- Pomenuti direktori javnih preduzeća nemaju veća primanja od gradonačelnika. Plata direktora JP za urbanizam je nešto preko 90 hiljada dok je zarada direktora Turističke organizacije i Sportskog centra oko 70.000. Ove funkcije mogu da obavljaju i mlađi ljudi, ali pod uslovom da ispunjavaju sve zakonom propisane uslove i kompetencije - prokomentarisao je gradonačelnik Prokuplja, Milan Aranđelović.

On na naše pitanje zašto neko radno sposobno lice, odnosno lice koje nije u penziji nije dobilo te poslove dodaje da se na primer na konkursu za imenovanje direktora Turističke organizacije koji je završen pre par meseci, javio samo jedan kandidat, a to je sadašnji direktor te ustanove.

- Takođe, predstoji konkurs za direktora JP za urbanizam. Naravno, biće razmotrene sve prijave svih kandidata koji ispunjavaju uslove u skladu sa zakonom i naravno ukoliko postoji prijava građevinskih inženjera sa dovoljno staža u struci i licencama takva će se prijava predpostavljam vrlo ozbiljno razmatrati od strane komisije - obećava Aranđelović.

Prokuplje je inače poznato po tome da su penzioneri postavljeni na direktorska i funkcionerska mesta, od kako je SNS na vlasti. Vrata takvom trendu otvorila je sadašnji član Gradskog veća za kulturu Milica Erić, kojoj je ovo drugi mandate na toj funkciji, a zatim su na mesta zamenika gradonačelnika i ostale funkcije takođe primani penzioneri. Od skoro su on ii direktori.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 19

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se


Čekajući novu Vladu

Zoran Živković [03.10.2022.]
Anketa

Poskupljenje čega vam je najteže palo?

Rezultati

Video dana

Uhvatio zalet