Srbija

S. M.

26. 03. 2021. 07:05 6

Doktorka odbila da pošalje vozilo po ženu. "Vozili smo je desetak puta"

Poziv da se ukaže pomoć Marini Radinović (42) i iz sela Donji Drenovac kod Žitorađe, koja je sela nasred puta u selu Badnjevac, nije prihvaćen u Domu zdravlja u Žitorađi, a slučaj je policiji prijavio Dejan Dinić, ispred čije kuće je žena sedela. Kako kaže, on je lično pozvao Dom zdravlja, ali mu je doktorka koja se javila rekla da nema vozilo, a i da ima, ne bi ga poslala!


- Kada sam slučajno izašao iz kuće, zatekao sam ženu da sedi na seoskom putu. Objasnila mi je da je sa suprugom pošla peške oko 12 časova iz svog sela zbog jakih bolova i da dalje ne može. To je bilo u 17 časova, a prešli su desetak kilometara. Pozvao sam Dom zdravlja, a odgovor koji sam dobio me je potpuno blokirao. Lekarka koja se javila je rekla da neće da pošalje vozilo. Nisam mogao da verujem pa sam pozvao policiju - kaže Dinić.

Na kraju je Dinić svojim kolima dovezao Marinu do Doma zdravlja, gde je primila terapiju.

- Na parkingu Doma zdravlja video sam sanitet. Sve i da nemaju vozača i sve ostalo, ona nikako nije smela tako da se postavi. Svakom mora da se pruži pomoć - zaključuje Dinić.

On je dao i izjavu u policijskoj stanici, a o događaju je obavešteno i nadležno tužilaštvo, koje je uputila na zdravstvenu inspekciju.

Direktor Doma zdravlja Žitorađa Aleksandar Stanković kaže da žena o kojoj je reč nije životno ugrožena i da je poznaju, pošto ima hronični reumatizam.

- Dva puta je odbila bolničko lečenje, a do sada smo je vozili desetak puta. Ne pravdam ponašanje doktorke, ona je i sama priznala da je preterala, ali radi u kovid sistemu i velika je gužva, pa smo svi po malo izgubili živce - naglasio je direktor Stanković.

On dodaje da vozilo koje služi za prevoz pacijenata, pošto Dom zdravlja Žitorađa nema hitnu službu nije bilo u ustanovi, već na terenu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati