Srbija

S. M.

19. 03. 2021. 15:23 0

Protest malih preduzetnika u Aleksincu

Mali privrednici u Aleksincu danas su protestvovali, zbog kako kažu, nejednakih aršina i neravnopravnosti sa kojom su suočeni zbog mera koje je doneo Krizni štab. Oni su uputili zahteve lokalnoj samoupravi da po hitnom postupku razgovaraju sa privrednicima.

Okupili su se u centru Aleksinca,a zatim protestnom šetnjom iskazali svoje neslaganje sa merama. Kratko su blokirali regionalni put Carski drum. Na kraju su zahteve koje imaju, a pre svega to da se ispita regularnost odluke Kriznog štaba, predali lokalnoj vlasti.

- Smatramo da je naredbom o zatvaranju određenih ugostiteljskih objekata nama uskraćeno Ustavom zagarantovano pravo na rad. Ne razumemo kako je po zdravlje opasna šalterska prodaja hrane, ili ulazak u butik u kojem je samo jedno lice, a nije opasno kada 300 ljudi u istom trenutku bude u objektu jednog supermarketa. Smatramo da se ovim merama favorizuju određene grupe delatnosti dok su druge diskriminisane. Mi smo mali privatnici i svi živimo od toga - navodi se u obaveštenju koje su privatnici u Aleksincu dostavili aleksinačkoj opštini.

Oni zahtevaju od lokalne samouprave da zaštiti prava preduzetnika. U suprotnom, kako kažu, moraće kroz proteste da se izbore za svoja prava.

Na žalost, lokalna samouprava kaže da je nemoćna. Oni jesu razgovarali sa predsednikom opštine Aleksinac Daliborom Radičevićem, ali ih je on uputio da se obrate Centru za Kovid mere preko elektronske adrese inspektor.gov.rs.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati