Srbija

[ Izvor: Beta ]

08. 03. 2021. 19:35 3

Ambasadorka BiH: Konzulat u Novom Pazaru

Ambasadorka Bosne i Hercegovine (BIH) u Srbiji Aida Smajić danas je nakon razgovora sa predsednicom Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) Jasminom Curić ocenila da će otvaranje generalnog konzulata u Novom Pazaru doprineti da se BiH i Sandžaka više povežu i budu bliži jedni drugima.

- Otvaranje i rad konzulata unaprediće bilateralne odnose Srbije i BiH, i doprineti da Bošnjaci BiH i Sandžaka gaje odnose u smislu zajedničkih inetersa, ostvarivanja njihovih prava i zastupljenosti u Srbiji - rekla je Smajić.

Jasmina Curić je rekla da je otvaranje ovog konzulata dobar početak poštovanja principa dobrih diplomatskih odnosa Srbije i BiH, i da će ujedno učvrstiti postojeću i otvoriti mogućnost za novu saradnju građana Sandžaka i BiH.- Nadam se da će otvaranje konzulata u Novom Pazaru olakšati život građana Sandžaka i BiH, jer Bošnjaci Sandžaka imaju porodične, prijateljske i poslovne veze sa Bošnjacima BiH - dodala je Curić.

Ambasadorka BiH ranije je posetila Gradsku upravu i razgovarala sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem, a tokom prve zvanične posete jednog ambasadora BiH Novom Pazaru novinarima je rekla da su međudržavni odnosi dobri, ali da se mogu unaprediti.- Otvaranje konzulata je i dobra prilika da se Bošnjaci iz ovog grada povežu sa Bošnjacima u BIH - rekla je Smajić.

Navela je da je Vlada Srbije dala saglasnost za otvaranje konzulata godinu i po dana nakon što je podnet, ali da u BiH smatraju da je to dobra politička odluka i pozdravljaju je.Gradonačelnik Biševac je rekao da će otvaranje konzulata biti od velikog značaja za građane i ubrzati obavljanje administrativno-pravnih poslova.

- Značaj otvaranja konzulata je višestruk, kako za dve države, tako i za same građane. Doprineće institucionalnoj povezanosti i povećanju saradnje u privrednoj, kulturnoj i svim drugim oblastima - rekao je Biševac.

Najavio je da će u Novom Pazaru uskoro biti otvoreno i predstavništvo Turske.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati