Srbija

S. M.

01. 03. 2021. 14:11 4

"Pljačkaju nas, pa našim novcem grade sebi zadužbine"

Gradski odbor Stranke slobode i pravde Vranje opominje građane da je sasvim jasno da su naprednjaci za vreme svoje vladavine usavršili način kako se pljačka i otima novac iz državne kase i kasa javnih preduzeća kao i otimanje i prisvajanje državne imovine.

- U tom smislu, kao dokaz navodimo i jedan čist primer kriminala, i to u sprezi države, javnih institucija i privatnih firmi. Jedan u nizu lopovluka SNS partije i bratije je i prodaja hotela “Železničar” u Vranjskoj Banji kao i nezavršenog hotela i zemljišta u centru Vranjske Banje. Gradski odbor SSP Vranje došao je do originalnih dokumenata u kojima jasno piše kako SNS partija i bratija uz saradnju javnog izvršitelja prisvaja i kupuje državnu imovinu za bagatelnu svotu novca
- navode u vranjskom SSP.

Oni objašnjavaju da je hotel “Železničar” u Vranjskoj Banji i zemljište u centru banje, koji su bili deo višedecenijskog spora Fonda PIO i Specijalne bolnice, procenjen na preko 207 miliona dinara, ili 1,75 miliona evra, a prodat po ceni od 154,4 miliona dinara ili 1,3 miliona evra.

- Dakle, samo po ovom pitanju su Fond PIO i Specijalna bolnica, koji su posedovali po 50 odsto vrednosti ovih nekretnina, oštećeni za ukupno 53 miliona dinara, ili 449.000 evra, ne računajući da je procena vrednosti tih istih nekretnina u startu višestruko smanjena - navode u ovom odboru.

Ovo je još jedan primer kako ljudi bliski SNS , pljačkaju i otimaju državnu imovinu uz saradnju državnih organa koji obezvređuju imovinu i na taj način omogućavaju da se u ovom slučaju privatna firma "Millennium ressosrt" koja je ćerka firma “Millennium Team”, dokopa atraktivnih lokacija u Srbiji.

- Nakon obezvređivanja hotela “Železničar” koji je bukvalno poklonjen privatnoj firmi “Millennium resort”, komisija za kontrolu državne pomoći odobrila je bespovratnu pomoć od 10,14 miliona evra toj istoj kompaniji, za realizaciju investicije “Resort” u Vranjskoj Banji! Drugim rečima, partija i bratija našim novcem gradi svoje privatne hotele i velnes centre iz kojih će kasnije samo oni ubirati profit. Iz svega gore navedenog, postavlja se logično pitanje: zašto taj novac nije dodeljen za obnovu i rekonstrukciju tog istog hotela dok je on bio u državnom vlasništvu - pitaju u SSP Vranje.

SSP u ovom času može samo da obeća da ovakvo pljačkaško ponašanje neće proći bez zakonskih posledica, čim se pravna država vrati na ove prostore. Dakle, vrlo brzo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati