Srbija

[ Izvor: Južne vesti ]

20. 01. 2021. 18:21 5

"Da li je Sotirovski gradonačelnica samo SNS aktivistima?"

O ulicama, uređenju zelenih površina, međublokovskom osvetljenju i planovima za ovu godinu gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i saradnici razgovarali su ne sa građanima, već sa funkcionerima, članovima i aktivistima Srpske napredne stranke. Da to znači da institucije funkcionišu unutar privatnih interesa naprednjaka, uz sistem isključivanja svih drugih građana, kaže Mladen Jovanović iz NKD i pita da li je potrebna članska karta SNS za svrsishodan razgovor sa gradonačelnicom.

Vlast SNS-a na čelu sa prvom niškom gradonačelnicom budžet je usvojila bez javne rasprave i bez pitanja građanima kako žele da se njihov novac troši, pišu Južne vesti.

Građani često pitaju da li se i oni pitaju za važne odluke u gradu u kome žive.

- Kada će gradonačelnica čuti glas i nas običnih, apolitičnih ljudi? Jeste li vi gradonačelnik samo SNS simpatizera ili svih građana grada Niša? - jedan je od komentara na objavi gradonačelnice.

Ovakva pitanja usledila su nakon sastanaka Sotirovski u svih pet niških opština, o komunalnoj infrastrukturi. Nije razgovarala sa građanima, već sa svojim kolegama, funckionerima Srpske napredne stranke.

U zvaničnim objavama na njenoj Fejsbuk strani prvo je predstavljena upravo kao članica Glavnog odbora SNS-a, a potom kao gradonačelnica Niša.

Kako piše u objavama, ona je o infrastrukturnim pitanjima pričala sa poverenicima opštinskih i mesnih odbora SNS-a, članovima stranke i aktivistima u Panteleju, Paliluli, Medijani, Niškoj Banji i u Crvenom krstu.

- Da li je potrebna članska karta SNS-a za svrsishodan razgovor sa gradonačelnicom koji može da dovede do nekih promena? - jedno je od pitanja koje postavlja Mladen Jovanović iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju.

Smatra da do sada nije bilo razgovora, ali ni predloga građana i eksperata koje je gradska vlast usvojila, a da to nije bilo stranački naređeno i objašnjava da to znači da je vladajuća partija bukvalno zarobila institucije.

- Iz političkih procesa se vrlo svesno isključuju svi drugi, znači radi se na kriminalizaciji opozicije, napadaju se svi koji imaju bilo kakvo kritičko mišljenje, a predlozi koji dolaze od strane građana se ni ne sagledavaju, a kamo li usvajaju. A s druge strane imamo intenziviran proces komunikacije unutar samo vladajuće partije koja utiče na proces donošenja odluka. Oni moraju da shvate da time prestaju da budu partija i postaju interesna grupa koja praktično svoj interes ostvaruje kroz institucije i koristi ih da spreči bilo kakve druge interese da se ostvare, uključujući i javni interes - napominje Jovanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati