Srbija

[ Izvor: Ozonpress ]

20. 01. 2021. 10:54 5

Gradonačelnik obećao stan samohranoj majci sa šestoro dece i - nestao! (VIDEO)

Samohrana majka Gorica Ilić iz Čačka, već godinama živi u trošnoj kolibi od 28 kvadrata sa šestoro dece. Poslednjih osam godina se bori da dobije jedan od pedesetak socijalnih stanova koliko ih u svom posedu ima Grad Čačak, ali bez uspeha. I pored obećanja čelnika grada da će joj pomoći u tome, ovih dana je odbijena još jednom i gradonačelnik Milun Todorović izbegava susret pa će ona pokušati da zakaže sastanak u prostorijama njegove stranke - SNS.

U trošnoj kolibi u 28k kvadrata Gorica Ilić sa svoje šestoro dece živi već 15 godina. Ne zna se kome objekat pripada, bio je i u lošijem stanju, ali ga je zahvaljujući dobrim ljudima koliko toliko uredila, obezbedila struju, krevete za decu… Nadala se da će u međuvremenu dobiti socijalni stan jer su joj to obećavali i čelnici grada. Međutim, obećanje još jednom nije ispunjeno, piše Ozonpress.

- Pokušavam da dobijem stan već osam godina. Osam godina su mi obećavali i govorili mi da se prijavim za socijalne stanove. Po treći put ove godine sam konkurisala za stanove na Obrežu. Bila sam kod gospodina gradonačelnika i rekao mi je da konkurišem. Pitala sama ga da li imam pravo da konkurišem jer sam korisnik socijalne pomoći. Kaže nikakav problem nije, prikupite papire i dobićete. Obećao mi je i posao, ali od toga ništa, na konkursu nisam prošla, odbijena sam po treći put. To što su me slagali po treći put nije u redu, jer sam izgubila mnogo vremena prikupljajući dokumentaciju - priča ogorčeno Gorica Ilić.

- Žao mi je što u našem gradu Čačku ima dosta lažova, jakih političara. Stanovi se daju ljubavnicima, ljubavnicama. Pričaju o natalitetu, ali je sve to laž. Čula sam da su rekli kad je čekala ovoliko dugo neka čeka i dalje. Gradonačelnik sada neće da me primi. Bila sam u njegovoj stranci da mi tamo zakažu sastanak ako već neće u opštini. Da se vidimo oči u oči!

Kako kaže, nedostatak prostora najviše se oseća tokom zime, kada su svi u kući.

- Najteže mi je mali prostor, nemaju mesta da se igraju. Svako hoće na svoju stranu, pa se malo gurkaju. Nemaju svoj prostor za igru, to je problem. Ima svako svoj krevet, ali se i tu malo svađaju ko će gde, gore ili dole. Znaju kakva je situacija pa ćute, ovo je njihova soba - kaže Gorica.

Porodica Ilić preživljava sa 32 hiljade dinara mesečno, što nije dovoljno ni za pola meseca. Deca su puna razumevanja za životne prilike u kojima se nalaze i nisu zahtevna.

- Živimo od socijalne pomoći i dečjeg dodatka. Pomažu nam i ljudi dobre volje koji nam pomažu, Udruženje Čačana u Beogradu, Vlade Dragić, Kolo - priča Gorica.

U okviru mera populacione politike poslednjih godina grad i Ministarstvo uložili su na desetine i desetine miliona dinara, ali ništa od tog novca do Gorice i njene dece nije došlo.

- Ima dosta dece koja nemaju ni krov nad glavom. Volela bih da se pomogne i toj deci. Ne kažem samo za sebe. Dosta dece ima koja su ugrožena. Daje se novac za svakakve gluposti, troše se investicije koje nisu potrebne, a traže neki natalitet - konstatuje Gorica.

Predstavnici grada koji se bave socijalnom politikom nisu želeli da govore javno. Kako su rekli, u toku je popisivanje svih socijalnih stanova koji su u vlasništvu grada. Nezvanično, ima ih oko pedesetak, a nakon završetka popisa znaće se ko sve živi u njemu.

Pre nekoliko godina otkriveno je da je u jednom od socijalnih stanova živela i javni pravobranilaca Katarina Novković koja nije uredno plaćala kiriju. Ona je kasnije dobila socijalni stan na Obrežu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati