Društvo i ekonomija

Direktno.rs

14. 07. 2023. 10:03 24

BOT(OVANJE) Zanimanje ili stanje svesti

Nova vlast, novi adeti - ovo bi mogla biti moderna parafraza izreke vezane za dolazak nekih novih vremena i promene koje nastaju. U tom smislu je i saopštenje Gradskog odbora SSP u Čačku, na temu šta nam je donela aktuelna vlast - pisalo je 10. jula 2022. u saopštenju Stranke slobode i pravde - Gradskog odbora Čačak.

Danas, godinu dana kasnije, podsećamo na taj tekst, danas kada je otkriveno 14.000 botova SNS, imenom i prezimenom, iz raznih delova Srbije.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Vlast SNS-a je donela i nešto novo:

Zanimanje - bot.

U početku su to bili dobrovoljci koji su lupali lajkove i pisali hvalospeve (po matrici dobijenoj iz centrale) o vođi i njegovoj sviti, kasnije su evoluirali i prerasli u ozbiljnu mašineriju zaposlenih fiktivno u organima državne uprave, lokalne samouprave i javnim preduzećima. Plaćaju ih građani republike Srbije da rade protiv tih istih građana.

U našem gradu se oni ne kriju, već se ponose funkcijama, opijeni moći koja im je data, a posebno poznanstvom sa gradonačelnikom Milunom koji ih regrutuje i organizuje, a oni su čak i za njegov osmeh spremni da urade sve što od njih traži, pa i više od toga.
Nije mala stvar kada nekoga možeš da staviš na stub srama, da ga provučeš kroz blato, ocrniš njega i njegovu porodicu, učiniš da ljudi počnu da zaziru od njega i za to ne odgovaraš, već budeš nagrađen. Meta su svi oni koji drugačije misle i slobodno govore, a cilj je da se zaplaše i pošalje poruka ostalima da i ne pokušavaju nešto slično. Krajnji cilj je da se sve obesmisli, da svi isto mislimo i radimo kako nam to oni iz SNS-a kažu.

Gradonačelnik Todorović je za svoje botove široke ruke, zapošljava, deli funkcije, školuje buduće kadrove, sve naravno sa narodnim parama i kroz državne institucije.
Nije mala stvar kada bez imalo znanja i stručnosti zasedneš u neku fotelju, kada u radno vreme možeš da sediš u kafićima partijskih kolega ili odeš na stranački skup dok tvoji sugrađani koji nemaju diplomu akademije mladih lidera rade i po nekoliko poslova da bi preživeli.

Dok većina želi normalan život, institucije koje funkcionišu, dostupno školstvo i zdravstvo, bot SNS-a želi samo jedno:

Da se više nikada ne vrati u radionicu, butik, autobus, gde je do juče radio, želi da bude moćan i bahat, da bude u „kombinacijama“, da ova vlast traje večno, makar dovela državu Srbiju i naš grad Čačak do uništenja.

Budućnost ih ne zanima.

Jer oni žive svoj san, svoju bajku.

Stranka slobode i pravde - Gradski odbor Čačak

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 24

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati