Srbija

[ Izvor: Beta ]

12. 01. 2021. 12:48 1

Evakuisano 67 osoba zbog poplava

Pripadnici Sektora za vanredne situacije sa Specijalističkim timovima sa spasavanje i rad na vodi evakuisali su 67 osoba iz objekata koji su poplavljeni izlivanjem bujičnih potoka na jugu i istoku Srbije, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Zbog ugroženosti u poplavama evakuisane su 32 osobe iz Doljevca, deset iz Bele Palanke, osam iz Bujanovca, šest iz Bojnika, četiri iz mesta Zlatokop kod Vranja, tri iz Pirota, dve iz Leskovca, jedna iz Dimitrovgrada i jedna iz Donje Trnave kod Niša.

Usled obilne kiše, izlivanja bujičnih vodotokova i problema u vodosnabdevanju, proglašena je vanredna situacija na teritoriji gradova Niša i Leskovca, u opštinama Žitorađa, Doljevac, Dimitrovgrad, Vlasotince i Gadžin Han, kao i na delu opštine Prijepolje zbog snega.

Na teritoriji Nišavskog okruga spasena je jedna osoba u mestu Donja Trnava na Južnoj Moravi, a u Vranju su evakuisane četiri osobe u mestu Zlatokop.

Vatrogasno-spasilački bataljon na teritoriji Pčinjskog okruga juče je radio na crpljenju vode iz poplavljenih domaćinstava u mestima Banjska, Кupinince i Zlatokop, a trenutno angažovani i na teritoriji Vranja i gradskoj opštini Vranjska Banja.

Na teritoriji Topličkog okruga pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice Prokuplje crpljena je voda iz domaćinstava na teritoriji opština Žitoradja i u reonu sela Badnjevac, a ta akcija u toku je u selima Držanovac i Badnjevac, nedaleko od Žitorađe.

Na teritoriji Jablaničkog okruga, u Leskovcu, situacija je stabilna, a u Pirotskom okrugu poplavljena su domaćinstva u naseljima Sarlah, Rogoz, Prisijanskom naselju, dok su u okolini Dimitovgrada evakusiane četiri osobe.

Jutros je evakuisano osam osoba na teritoriji Bele Palanke, a stanje na ostaloj teritoriji Pirotskog upravnog okruga je stabilno.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati