Srbija

[ Izvor: Beta ]

24. 11. 2020. 14:45 2

Zaražen koronom došao da iseli porodicu i doveo sve u opasnost!

U Veterniku kraj Novog Sada iseljenju jedne porodice danas je prisustvovao poverilac oboleo od koronavirusa, čime je doveo u opasnost oko stotinu građana.

Ispred kuće se okupilo stotinak građana i aktivista Združene akcije "Krov nad glavom" koji su izvršitelju skrenuli pažnju da će u slučaju iseljenja porodice Tatari omogućiti širenje koronavirusa. Nakon ubeđivanja koje je trajalo oko sat vremena, izvršitelj je odustao od iseljenja porodice.

Združena akcija "Krov nad glavom Novi Sad" tvrdi da pet domaćinstava porodice Tatari živi na placu koji su kupili pre više od četiri decenije, a problemi su počeli 1993. godine kada je Vodoprivredno društvo "Šajkaška" pokrenulo spor na Osnovnom sudu protiv Tefika Tatarija, koji je on izgubio.

Navode da je jedan od službenika "Šajkaške" početkom 2000. godine nezakonito preparcelisao plac na kojem porodica Tatari živi, upisao ga u katastar i postao vlasnik.

Njegovi naslednici tužili su porodicu Tatari 2013. godine, koja je opet izgubila spor i pokrenula postupak izvršenja.

Tvrdi se da je Viši sud 2018. godine naložio Osnovnom sudu da obavi dopunu spisa predmeta povodom izjavljene žalbe izvršnog poverioca jer je više stranica nedostajalo i to upravo onih stranica koje su išle u korist porodice Tatari.

"Od tada pa do danas Osnovni sud nije izvršio dopunu spisa", tvrde u Združenoj akciji "Krov nad glavom".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati