Srbija

S. M.

11. 11. 2020. 16:30 0

"Objasniti građanima Prokuplja u kakvom je stanju Apoteka"

Inicijativni odbor Stranke slobode i pravde u Prokuplju u ponedeljak će zvanično uputiti zahtev gradonačelniku Prokuplja i lokalnoj samoupravi da građanima objasne u kakvom je stanju Apotekarska ustanova Prokuplju i zašto lokalna skupština godinama unazad nije razmatrala finansijske izveštaje ove ustanove čiji je osnivač Grad Prokuplje.

- U zvaničnom zahtevu tražićemo i da nam dostave podatak koliki je stvarni dug Apotekarske ustanove Prokuplje, jer sumnjamo da je ova najuspešnija ustanova u gradu namerno dovedena u kolaps, kako bi se izvršila koncesija, koja je u toku - kazao je predsednik Inicijativnog odbora SSP Prokuplje Milomir Andrić na konferenciji za novinare.

Prema rečima članova SSP Prokuplje, problema je mnogo, ali je trenutno najznačajnije pitanje opstanka Gradske apoteke, koja ima 13 objekta u sve četiri opštine Topličkog okruga. U toku je Javni poziv za koncesionara, i već je jedna potencijala firma preuzela dokumentaciju. Rok je 14. decembar, a najvažnije pitanje je zašto niko ne iznosi tačne podatke o stanju u Apotekarskoj ustanovi Prokuplje.

- Koliko je meni poznato, od 2012. godine nadalje nikada finansijski izveštaj Apoteke nije bio na skupštinsko razmatranje, iako je to obaveza, jer je grad osnivač- ukazali su članovi prokupačkog SSP.

O prokupačkoj apoteci smo i mi pisali u dva navrata, a pad prometa je izražen u periodu od dve godine ( 2012. i 2013) kada je direktor Apotekarske ustanove Prokuplje bio sada narodni poslanik SNS iz Prokuplja Darko Laketić. Tada je profit opao ukupno 130 miliona dinara.

Spekulisalo se da to ima veze sa apotekama na Kosovu i metohiji, koje su bile u vlasništvu Laketićevog oca, zatim brata, pa ženske osobe. Laketić tada nije želeo da komentariše naše istraživanje. Posle njega Miljković je postao direKtor Apotekarske ustanove Prokuplje, sve do kraja avgusta ove godine kada je postao načelnik Topličkog okruga. Za njega je zanimljivo da je drugi čovek prokupačkog SNS.

Članovi ove stranke dodaju da će u istom zahtevu postaviti još dva pitanja gradskoj vlasti, a to je šta planiraju da učine povodom negativnog izveštaja koji je dala Državna revizorska institucija, a tiče se sredstava iz budžeta i činjenice da Grad Prokuplje nije u suficitu, kako naprednjaci godinama tvrde, već u deficitu. Drugo pitanje je kako rešiti problem ugostiteljskih objekata koji su pred kolapsom, zbog epidemije.

- Mi predlažemo da se u vreme epidemije ugostitelji oslobode plaćanja svih lokalnih taksti i da im seuplate još tri lična dohotka.Može se iznaći još neke olakšice, samo ako se ima volje, jer su ugostitelji u zaista teškom položaju - kazala je Sonja Koprivica.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati