Srbija

[ Izvor: Mediji ]

26. 10. 2020. 21:50 7

Žena iz Valjeva umrla u tami čekajući da joj priključe struju

Milica Golubović (62) iz Prijezdića kod Valjeva, umrla je ne dočekavši da u njenoj novoj kući, izgrađenoj umesto stare teško oštećene u mioničkom zemljotresu 1998. godine, zasvetli sijalica!

Pune dve decenije Milica je živela bez struje, jer je, navodno, prizemna kuća izgrađena bez dokumentacije, nije uknjižena, pa nije bilo "zakonskog osnova" da bude priključena na električnu energiju.

Teško bolesna žena poslednjih meseci bila je potpuno nepokretna, živela je od svega 10.000 dinara socijalne pomoći, u kući u kojoj nije bilo ni vode. Pored kuće je špalir betonskih bandera, preko dvorišta prelaze električne žice i kablovi, a ona je preminula bez osnovnih uslova za život.

- Molio sam mnogo puta lekare da Milicu smeste u bolnicu, uspevao u tome, ali su je posle izvesnog vremena otpuštali kući i ona je ponovo boravila u mraku, bez vode, ogreva - kaže Dejan Isidorović, predsednik Mesne zajednice Prijezdić.

- Molio sam nadležne da je smeste u starački dom, ali uzalud. Komšija joj je donosio hleb i litar mleka, to je jela čak nekoliko dana. Obilazila je ponekad patronažna služba, čija je ekipa i pronašla mrtvu. Sahranjena je o trošku države, nas nekoliko meštana platili smo svešteniku opelo.

Na zvaničnom sajtu grada Valjeva bilo je objavljeno da je 11. februara 2014. godine Milicu, i Radovana Živkovića (50), koji takođe živi bez struje u kući izgrađenoj posle mioničkog zemljotresa, posetio tadašnji pomoćnik gradonačelnika Radojica Ristić i da će zahvaljujući njegovoj inicijativi tih dana biti priključeni na električnu mrežu, a biće angažovani i socijalni radnici koji će im pružiti neophodnu podršku i pomoć.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati