Srbija

S. M.

23. 10. 2020. 11:48 8

UZNEMIRIO JAVNOST?! Doktor objavio da ima koronu, direktorka podnela prijavu!

Osnovno tužilaštvo u Kuršumliji odbacilo je krivičnu prijavu za izazivanje panike i nereda, koju je protiv primarijusa doktora Tomislava Arsenijevića iz Kuršumlije podnela direktorka Doma zdravlja dr Uranija Petrović. U prijavi se navodilo da je doktor Arsenijević uznemirio javnost zato što je za medije govorio o simptomima koronavirusa i tvrdio da je i on oboleo.

Petrović je podnela prijavu protiv doktora Arsenijevića, koji je zaista bio zaražen i dvadesetak dana proveo na lečenju u niškom Kliničkom centru. Imao je teške simptome i, kako kaže, jedva je ostao živ, nakon što mu je prisustvo virusa potvrđeno i testiranjem 8. aprila ove godine. 

- Pored svih zdravstvenih problema koje sam imao zbog koronavirusa i hronične astme, morao sam i da strepim od užasne krivične prijave, koja je bez osnova, što je tužilaštvo i utvrdilo. Zamislite kako sam se osećao, dok sam se borio da preživim, a moj poslodavac je tvrdio da nemam virus. Ja sam samo kao svaki lekar ukazivao na simptome i apelovao da se zaposleni u našoj ustanovi testiraju, kako bi se sprečilo dalje širenje bolesti - izjavio je Arsenijević za Direktno.

Njegova noćna mora krenula je kada je osetio simptome, početkom aprila. Kao jedini radiolog u kuršumlijskom Domu zdravlja, ukazivao je na to da je oboleo i da su u tom periodu radili bez zaštitne opreme. O svom stanju govorio je u medijima, između ostalog i za naš portal.

U međuvremenu je direktorka Doma zdravlja Uranija Petrović protiv njega podnela prijavu jer "uznemirava javnost". Arsenijević je, zbog teške kliničke slike koju je imao, završio na lečenju u niškom Kliničkom centru, a morao je i da daje izjavu u policijskoj stanici u Kuršumliji u svojstvu građanina, gde je rekao da jeste govorio o svom stanju i da je sve tačno.

- Tužilaštvo je utvrdilo da je Arsenijević iznosio podatke koji se odnose na njegovo zdravstveno stanje i simptome bolesti, koja je kasnije i potvrđena, ukazuju na to da nije iznosio neistine i zato se odbija krivična prijava - navodi se između ostalog u rešenju koje je dobio Arsenijević.

On smatra da je ovo bio pokušaj pritiska na njega i da je njegov lekarski rad, kao i njegov život bio ozbiljno i dodatno ugrožen, jer je bolestan morao da se pravda. 

Arsenijević je dobio svoju bitku, a u ovoj priči zanimljivo je i to da je on prvi lekar koji je javno govorio o stanju u zdravstvenim ustanovama u malim sredinama i bolesti koja je zadesila ceo svet.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati