Društvo i ekonomija

Direktno.rs

04. 04. 2020. 18:07 4

U Kuršumliji neće da testiraju obolele, veliki broj medicinara zaražen?

Postoji vrlo opravdana sumnja da je veliki broj zdravstvenih radnika u Kuršumliji zaražen, kao i ja, a to se prikriva upravo time što se oboleli ne testiraju - rekao je za Direktno.rs prim. dr Tomislav Arsenijević, jedini primarijus radiologije u celom regionu.

Predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić rekao je juče da se ova opština dobro drži, da ima dva pacijenta sa potvrđenim koronavirusom puštena kući, a da su tri na Infektivnom odeljenju bolnice bez potvrde da su zaraženi. Na izjavu predsednika opštine reagovao je prim. dr Arsenijević, koji, zgrožen ovim lažima, u potresnoj ispovesti za Direktno.rs tvrdi suprotno.

Ono što je posebno zabrinjavajuće i nejasno je odbijanje nadležnih da testiraju meštane Kuršumlije. Postavlja se pitanje, šta se dešava u Srbiji jer sve više informacija ima da neće da testiraju ljude, iako su i kineski lekari rekli da je masovno testiranje preduslov da bi se suzbila korona?!

Arsenijević kaže da postoji vrlo opravdana sumnja da je veliki broj zdravstvenih radnika u Kuršumliji zaražen, kao i on sam, a to se prikriva upravo time što se oboleli ne testiraju. Kao radiolog, sasvim je sigurno da je dobro očitao snimak svojih pluća, tako da mu nikako nije jasno o čemu se radi.

- Klinička slika je jasna, imam obostranu upalu pluća praćenu temperaturom, kao i moje osoblje sa odeljenja za radiologiju. Tako da ta služba više ne radi. Pored toga, tu su još i drugi zaposleni u DZ Kuršumlija, medicinske sestre, vozači hitne, doktori. Nerazmljivo je zašto se i od koga to krije - priča ovaj lekar i dodaje da je medicinsko osoblje najugroženiji deo stanovništva, jer su danima i nedeljama pregledali pacijente bez ikakvih zaštitnih sredstava.

 

Iako su ljudi iz opozicije, kao i mnogi građani upozoravali na opasnost koje takvo ponašanje sa sobom nosi, reakcije države i ministarstva zdravlja nije bilo. To je već dovelo do ozbiljnog broja zaraženih u bolnici u Ćupriji kao i u beogradskom porodilištu Narodni front. Broj zaraženih se meri dvocifrenim, a broj osoblja u izolaciji trocifrenim brojevima. Izgleda da je slična situacija i u Kuršumliji.

Doktor Arsenijević se, prema našim informacijama obratio i zdravstvenom centru u Prokuplju i Nišu, ali su oni odbili da ga testiraju.  

- Ja sam tražio i pokušavao da se testiram, ali to je nemoguće. Nije jasno ko koga ovde laže i koliko. Da li predsednika opštine laže direktorka Doma zdravlja Uranija Petrović, koja je ovu ustanovu unazadila do krajnjih granica i sada i bukvalno nesposobnošću u organizaciji ugrozila živote zaposlenih, ali i građana, ili sam predsednik opštine koji ne zna kakvo mu je stanje u opštini. Ili svesno lažu oboje građane i državu, kako bi prikrili svoju nesposobnost. Kako god bilo, to je neprihvatljivo - kaže dr Arsenijević, koji je pozvao da se testiraju svi radnici DZ i da se utvrdi ima li obolelih od COVID-19 i koliko.

- Evo da vidim hoće li onda uhapsiti predsednika opštine, kad već nisu za sve drugo, zbog širenja lažnih vesti i obmanjivanja države i građana. Ili je možda istina postala lažna vest i obrnuto - kaže dr Arsenijević.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati