U Kuršumliji neće da testiraju obolele, veliki broj medicinara zaražen? | Društvo i ekonomija | Direktno

Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Društvo i ekonomija

Direktno.rs

04. 04. 2020. 18:07 4

U Kuršumliji neće da testiraju obolele, veliki broj medicinara zaražen?

Postoji vrlo opravdana sumnja da je veliki broj zdravstvenih radnika u Kuršumliji zaražen, kao i ja, a to se prikriva upravo time što se oboleli ne testiraju - rekao je za Direktno.rs prim. dr Tomislav Arsenijević, jedini primarijus radiologije u celom regionu.

Predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić rekao je juče da se ova opština dobro drži, da ima dva pacijenta sa potvrđenim koronavirusom puštena kući, a da su tri na Infektivnom odeljenju bolnice bez potvrde da su zaraženi. Na izjavu predsednika opštine reagovao je prim. dr Arsenijević, koji, zgrožen ovim lažima, u potresnoj ispovesti za Direktno.rs tvrdi suprotno.

Ono što je posebno zabrinjavajuće i nejasno je odbijanje nadležnih da testiraju meštane Kuršumlije. Postavlja se pitanje, šta se dešava u Srbiji jer sve više informacija ima da neće da testiraju ljude, iako su i kineski lekari rekli da je masovno testiranje preduslov da bi se suzbila korona?!

Arsenijević kaže da postoji vrlo opravdana sumnja da je veliki broj zdravstvenih radnika u Kuršumliji zaražen, kao i on sam, a to se prikriva upravo time što se oboleli ne testiraju. Kao radiolog, sasvim je sigurno da je dobro očitao snimak svojih pluća, tako da mu nikako nije jasno o čemu se radi.

- Klinička slika je jasna, imam obostranu upalu pluća praćenu temperaturom, kao i moje osoblje sa odeljenja za radiologiju. Tako da ta služba više ne radi. Pored toga, tu su još i drugi zaposleni u DZ Kuršumlija, medicinske sestre, vozači hitne, doktori. Nerazmljivo je zašto se i od koga to krije - priča ovaj lekar i dodaje da je medicinsko osoblje najugroženiji deo stanovništva, jer su danima i nedeljama pregledali pacijente bez ikakvih zaštitnih sredstava.

 

Iako su ljudi iz opozicije, kao i mnogi građani upozoravali na opasnost koje takvo ponašanje sa sobom nosi, reakcije države i ministarstva zdravlja nije bilo. To je već dovelo do ozbiljnog broja zaraženih u bolnici u Ćupriji kao i u beogradskom porodilištu Narodni front. Broj zaraženih se meri dvocifrenim, a broj osoblja u izolaciji trocifrenim brojevima. Izgleda da je slična situacija i u Kuršumliji.

Doktor Arsenijević se, prema našim informacijama obratio i zdravstvenom centru u Prokuplju i Nišu, ali su oni odbili da ga testiraju.  

- Ja sam tražio i pokušavao da se testiram, ali to je nemoguće. Nije jasno ko koga ovde laže i koliko. Da li predsednika opštine laže direktorka Doma zdravlja Uranija Petrović, koja je ovu ustanovu unazadila do krajnjih granica i sada i bukvalno nesposobnošću u organizaciji ugrozila živote zaposlenih, ali i građana, ili sam predsednik opštine koji ne zna kakvo mu je stanje u opštini. Ili svesno lažu oboje građane i državu, kako bi prikrili svoju nesposobnost. Kako god bilo, to je neprihvatljivo - kaže dr Arsenijević, koji je pozvao da se testiraju svi radnici DZ i da se utvrdi ima li obolelih od COVID-19 i koliko.

- Evo da vidim hoće li onda uhapsiti predsednika opštine, kad već nisu za sve drugo, zbog širenja lažnih vesti i obmanjivanja države i građana. Ili je možda istina postala lažna vest i obrnuto - kaže dr Arsenijević.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Press zvonce

Zoran Živković [22.01.2021.]


Video dana

Lagana šetnja po Alpima

Anketa

Da li je država efikasna u borbi sa mafijom?

Rezultati