Srbija

[ Izvor: Infocentrala ]

04. 09. 2020. 09:53 3

SNS ULTIMATUM Odbio da se učlani, ostao bez posla!

Zubni tehničar Vojkan Marjanović dobio je uslov od strane direktora Doma zdravlja u Svilajncu ili da "potpiše za SNS" ili mu ugovor, koji je isticao, neće biti produžen. Marjanović nije želeo da se učlani u Srpsku naprednu stranku i od pre nekoliko dana je - nezaposlen.

- Nekoliko dana pre isteka ugovora, direktor Doma zdravlja dr Dragan Stanojević pozvao me je u kancelariju. Kada sam došao, odveo me je u drugu kancelariju i rekao mi da ostavim telefon, pretpostavljam da slučajno ne bih nešto snimao, što mi nije ni palo na pamet. Rekao mi je da imam dve opcije - da ostanem da radim ukoliko potpišem za Srspku naprednu stranku ili da se sklonim, što je u mom slučaju značilo da ostane bez ugovora. Ja sam odgovorio da to neću da radim - kaže Vojkan Marjanović za Infocentralu.

Kako kaže, sve se to dešavalo u četvrtak, a u petak je stiglo pokajanje.

- U petak me je pozvao telefonom i na neki način mi se izvinjavao objašjavajući da je "takva situacija" i da je on "samo mesindžer" te da ne odlučuje on, nego "neki ljudi koji nisu iz Svilajnca". Stekao sam utisak da mu je bilo neprijatno. Iskreno da vam kažem, ja sam bio šokiran iako sam čuo da se takve stvari dešavaju, ja sam Svilajnčanin, skoro sam se oženio, supruga i ja smo imali šansu da odemo iz Srbije, ali smo odlučili da ipak ostanemo jer je Svilajnac naš grad, davao je podsticaje mladim ljudima i verovao sam da možemo lepo živeti tu gde volimo. Danas, ne znam šta da mislim - dodaje Vojkan.

Na pozive i poruke Infocentrale, dr Stanojević koji je pre nekoliko meseci postavljen za direktora Doma zdravlja u Svilajncu, nije odgovarao.

Supruga mladog zubnog tehničara koji je odlučio da izađe u javnost svedočenjem o uceni, je slobodni umetnik, član ULUS – a. Slobodni umetnici u Svilajncu dobijaju pomoć Skupštine opštine u vidu plaćanja poreza i doprinosa i to je jedna od mera podsticaja mladima da ne odlaze iz grada i Srbije, već da ostanu, osnivaju porodice i rade u Svilancu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati