Srbija

S. Marković

05. 08. 2020. 09:57 8

DRAMA U GAZDINSTVU "SRBIJAŠUME" Direktora smenili, zaposleni pisali šefovima!

Deo zaposlenih u Šumskom gazdinstvu Kuršumlija, koji je deo "Srbijašume" uputilo je otvoreno pismo nadležnima u preduzeću i na taj način izrazilo svoje nezadovoljstvo što je dužnosti direktora ŠG razrešen Nebojša Mihovilović, koji je na ovoj funkciji bio 12 godina.

Šumari smatraju da je Mihovilović obavljao ovu dužnost bez ikakve greške i da je besmislena njegova smena, pa su uputili pismo generalnom direktoru JP "Srbijašume", Nadzornom odboru, Sindikatu i predsedniku Komore inženjera šumarstva Srbije.

Dodajmo da je smenjen i zamenik Dragan Ašović.

- Do početka prethodnog meseca, sa njim na čelu, naše gazdinstvo je finansijski bilo na zadovoljavajućem nivou, što nam je omogućilo redovne zarade i pružalo osećaj sigurnosti - ističe se u pomenutom otvorenom pismu, uz navode da je smena rukovodstva "izvedena širenjem netačnih tvrdnji o njihovom radu, u vreme pandemije".

Jedan od potpisnika otvorenog pisma, šumar Milan Biočanin, kaže da su zaposleni uvek verovali Mihoviloviću i da je on besprekorno obavljao svoj posao. U pismu, zaposleni su do detalja opisali koliko je pod rukovodstvom Mihovilovića "Šumsko gazdinstvo" poslovalo pozitivno.

Kako su nam nezvanično rekli, pravi razlog smene je to što Mihovilović nije hteo da vrati šumara, koji se u ranijem periodu sumnjiči da je radio na štetu preduzeća i, koji je rukovodstvu prikazao kamione i mašine u vlasništvu jednog od kuršumlijskih privatnika, kao da pripadaju Mihoviloviću i Ašoviću.

- Izgleda da su veze jače od poštenja, pošto je sporni šumar vraćen, a naši rukovodioci su bez ikakvog osnova smenjeni - komentarišu šumari, koji su poslali pismo nadležnima u preduzeću.

Mihovilović i Ašović su smenjeni 7. jula, a Mihovilović nije želeo da daje izjave, jer je kako kaže, sve je na centrali. Ipak, potvrdio nam je da je smenjen.

"Srbijašume": Sve promene donele rezultate

Iz preduzeća "Srbijašume" za Direktno.rs kažu da otvoreno pismo potpisuje svega petoro ljudi iz njihovog gazdinstva u kom je zaposleno ukupno 186 radnika.

- To samo po sebi govori dovoljno da zapravo nema osnova za bilo kakvu bojazan. Sve promene u JP "Srbijašume" koje je v.d. direktor Igor Braunović sproveo, uvek su rezultirale uspešnijim poslovanjem i daleko boljim poslovnim rezultatima. Evo, uzmite za primer gazdinstva u Ivanjici, Prijepolju, Kučevu, Vranju i Pirotu - dolaskom novih direktora, svako od ovih gazdinstava je za nepunih šest meseci poboljšalo poslovanje, čak i u uslovima kada smo svi na razne načine ograničeni pandemijom svetskih razmera. Neka od ovih gazdinstava su ostvarila takve rezultate da su sa začelja u našem sistemu dospeli među najbolja gazdinstva. Uvereni smo da će tako biti i sa Šumskim gazdinstvom "Toplica“ - rečeno nam je u JP “Srbijašume”, koje gazduje državnim šumama i šumskim zemljištem na površini od 890.655 hektara.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati