Srbija

S. Marković

04. 08. 2020. 06:36 1

ZA OVO NISTE ČULI Čuvaju cisternu za "ne daj bože"

Javno komunalno preduzeće "Hammeum" koje je srce grada Prokuplja, s obzirom na to da u svom sastavu ima i vodosnabdevanje iz gradskog vodovoda skoro više da nema vozila za upotrebu, jer zbog starosti ona ne mogu da se registruju i prođu tehnički pregled!

Ostala je samo jedna cisterna, a i njena registracija ističe 9. avgusta. Ono što se posebno ističe je da se ni ulice više ne peru, jer se ova jedina cisterna čuva za "ne daj bože".

- Ovo je za Ginisa, jer dok za poslednjih sedam godina čekamo da se postavi i deseti direktor, bukvalno čitavo preduzeće je uništeno. Došli smo dotle da niti imaju vozila, niti mogu da obavljaju poslove, a to na žalost i nije nikakvo iznenađenje, jer u preduzeće nije uložen ni dinar - kazao je Radoslav Milenković, bivši direktor nekadašnjeg prokupačkog vodovoda koji je 12 godina bio na toj poziciji, a smenjen je nakon dolaska naprednjačkog kadra na lokalu.

On podseća da je za 330.000 evra pre tri godine kupljena zgrada nekadašnjeg preduzeća "Toplica" i da je trebalo da JKP "Hammeum" potpuno pređe tamo, ali sem što je kupljena, nije se ništa dalje činilo.

- Za taj novac su mogli da kupe svemirski brod, a ne kamion i cisternu. Zbog lošeg poslovanja došlo je do ovakve situacije. Ne daj bože da se desi nešto, nećemo imati čime da isporučujemo pijaću vodu građanima, jer i ta još malo registrovana cisterna je pitanje koliko će da traje - upozorava Milenković.

Odlazeći gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović kazao nam je da nije baš upućen u situaciju u ovom javnom preduzeću, čiji je osnivač lokalna samouprava, ali da je preduzeću naglašeno da "mora da bude tržišno", odnosno da se samo snalazi za novac.

- Za sve ostalo, pitajte direktora - dodao je Simonović.

Prastara vozila

Vršilac dužnosti direktora JKP „Hammeum“ Bojan Nikolić nam je donekle potvrdio da ne mogu da registruju vozila, a naknadno je stigla i izjava da "postoji određeni broj vozila koja zbog same godine proizvodnje i nemogućnosti pronalaska rezervnih delova na tržištu, kao i same cene popravke, koja dovodi u pitanje isplatljivosti" nisu u upotrebi i nije im rađen tehnički pregled.

- Sva vozila JKP "Hammeum", koja mogu da se vide u saobraćaju su tehnički ispravna i registrovana. U ovom momentu od devet putničkih vozila jedno nije registrovano, od tri cisterne jedna nije registrovana, od sedam traktora ne registruju se dva traktora ruske proizvodnje, gde se u toku prošle godine pristupilo nabavci dva nova. I od lakih i teških teretnih vozila od šest se ne registruju tri, a proizvedena su 1981,1983. i 1990. dodaje se u saopštenju JKP "Hammeum".

JKP "Hammeum" je žila kucavica Prokuplja, jer u sastav preduzeća ulazi gradski vodovod, tržnica, čistoća, groblje. Pre pet godina ta preduzeća su bila posebna, ali je onda, kako je tada objašnjeno, zbog efikasnosti, došlo do spajanja.

Ono što se ovi dana pominje je da je plan da se opet odvoje svi subjekti!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati