Srbija

S. M.

09. 06. 2020. 06:44 4

ZGODNA "SLUČAJNOST" Kad je postao direktor, promet apoteke SNS poslanika porastao za 100 ODSTO!

Darko Laketić, narodni poslanik iz Prokuplja, poznat po doktoriranju iz ortopedije kao urolog, ima još jednu kontroverzu u karijeri. Bio je član mnogih odbora i zamenik direktora KBC "Dragiša Mišović", ali dok je bio direktor Apotekarske ustanove Prokuplje (2012-2013), ta ustanova je zabeležila pad u profitu od 130 miliona dinara. U isto vreme 100 puta je povećan prihod apoteke koja je poslovala na Kosovu i Metohiji, a koja je bila registrovana prvo na njegovog oca Milorada Laketića, zatim brata, a onda i na treću žensku osobu. O tome postoji obimna dokumentacija u koju smo imali uvid.

Dakle, u periodu kada je Darko Laketić na čelu Apotekarske ustanove "Prokuplje", apoteka njegovog oca, koja je u više navrata menjala ime i vlasničku strukturu zabeležila je višemilionski rast prometa, a prokupačka apoteka je možda po prvi put od osnivanja pre 55 godina zabeležila pad prometa i to u prvoj godini 200.000 dinara, a onda i ukupno 130 miliona dinara.

Apoteka na KIM koja se tada zvala "Veledrogerija Laketić" imala je prihod u 2010. godini svega 1,7 miliona dinara, u 2011. je prihod dupliran na 27 miliona dinara, a u 2012. godini je prihod čak 76 miliona dinara. U 2013. godini prihod ove apoteke koja je u međuvremenu, odnosno aprila 2013. promenila ime u "Veledrogerija Panta rei", beleži rast prometa na čak 168 miliona dinara.

Ušao u politiku, bolje poslovanje

Tada je promenjena i vlasnička struktura, te je i promenjen direktor, odnosno zastupnik. Za period od 2010. godine, kada je Darko Laketić ušao u politiku do 2013. godine, možda slučajno, a možda i ne, promet je porastao 100 puta?!

- Neko se ozbiljno bavio ovom vezom, jer je u pitanju temeljni izveštaj sa validnim dokumentima koja prate sve promene. Upoređuju se apoteke na KiM i Apotekarska ustanova "Prokuplje", koja je na žalost, prema nezvaničnim podacima poslednjih godina čak zaeležila dugovanja i posluje sa gubitkom - potvrdio nam je stručnjak koji je proučio kompletnu dokumentaciju do koje je došao Direktno.rs.

Ta dokumentacija mesecima se "šetala" od jednog do drugog istražnog organa i na kraju je ostala u nekom stolu. Ono što je zanimljivo je da postoji veza i među dobavljačima, te su oni isti za obe apoteke.

Laketić za Direktno.rs nije želeo da govori o ovoj temi, iako ga je naš novinar pozvao.

- Nikakvu izjavu ne dajem. Izvolite ako je prekršen zakon, podnesite prijavu. Nemam nikakve komentare - kratko je rekao u telefonskom razgovoru novinaru Direktno.rs Drako Laketić, iako smo mi pripremili 10 pitanja u vezi sa ovom temom koja su prirodan sled nakon provere dokumentacije.

Pitanja koja bude sumnju u trgovinu uticajem

Tako je javnost ostala uskraćena za odgovore na više pitanja, kakvo stanje i zalihe je Laketić zatekao i kakve rezultate je ostvario kao direktor apoteke u Prokuplju. Takođe, nije hteo da kaže ni da li je njegova porodična apoteka ranije postojala na KiM, odakle je rodom, ili kako je tada poslovala? I najvažnije, kako objašnjava pad prometa u Prokuplju i ogroman rast prometa očeve apoteke baš kada je on postao direktor, i da li tu ima trgovine uticajem i šta je s dobijenim rabatom za robu? 

Tri apoteke na KiM

On je odbio da govori, ali mi smo saznali da na KiM trenutno posluju tri objekta "Veldrogerija Panta rei", i to dve u Kosovskoj Mitrovici i jedna u Zvečanu.

Nakon Darka Laketića Apotekarsku ustanovu Prokuplje vodi Zlatan Miljković, bliski Laketićev saradnik i on je trenutno v.d. direktora apoteke koja ima 12 objekata u četiri opštine Topličkog okruga. Na poslednjoj sednici Skupštine grada Prokuplja, odbornici su dali zeleno svetlo da se izvrši koncesija Apoteke Prokuplje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati