Srbija

S. Marković

04. 06. 2020. 06:58 0

Prisvajaju radove na tvrđavi od novca svih građana

Naprednjaci u Prokuplju ne odustaju od zloupotrebe položaja kao vladajuće stranke, pa su spot koji je postavljen o rekonstrukciji tvrđave na Hisaru, postavili i na svoju zvaničnu Fejsbuk stranicu, otvoreno naglašavajući da je SNS zaslužan za to. Na ovaj incident reagovao je i Inicijativni odbor Stranke slobode i pravde u Prokuplju, koji je pozvao Agenciju za borbu protiv korupcije da zabrani objavljivanje promotivnog materijala  grada Prokuplja na glasilima Srpske napredne stranke u Prokuplju.

- Sramna predizborna kampanja Srpske napredne stranke u Prokuplju se nastavlja. Pored deljenja paketa sa namirnicama  i promocije lokalnih glavešina pri obilasku radova Aleksandra Vučića na novoj bolnici, osvanuo je i promotivni spot renoviranja tvrđave na Hisaru u cilju predizborne promocije grupe ljudi koja se nalazi na odborničkoj i poslaničkoj listi Srpske napredne stranke iz Prokuplja - istakao je Milomir Andrić, predsednik Inicijativnog odbora SSP u Prokuplju, dodajući da je tvrđava renovirana novcem svih građana, a ne SNS-a.

- Krajnje je vreme da se prekine sa tim zloupotrebama, jer je novac koji se koristi za obnovu tvrđave svih građana Prokuplja i Srbije, a ne vladajuće stranke - zaključio je Andrić.

Praksa da se postavljaju spotovi na zvaničnom sajtu Grada Prokuplja krenula je nedavno. U prvom su se zahvalili predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, što “gradi novu bolnicu”, za koju se vezuje afera koju je obelodanio Toplički centar za demokratiju, da je tender za radove namešten i preplaćen 800.000 evra.

U lokalnoj samoupravi Prokuplje, u tome što se njihov spot našao na zvaničnoj Fejsbuk stranici SNS Prokuplje, ne vide ništa spornno. Kako kažu, svi sadržaji na sajtu, dostupni su pre svega medijima, a onda i pojedincima, udruženjima, političkim partijama, svima i svako ko želi da podeli neku vest, spot, na nekoj društvenoj mreži može to da učini.  

 - Drago nam je da Stranka slobode i pravde prati zvanični sajt Grada Prokuplja, kao što, kako smo sada saznali, prate i druge političke partije. Svi koji žele, mogu da dele sadržaje sa sajta, kako bi aktivnost lokalne samouprave bila što vidljivija - kažu iz lokalne samouprave Grada Pokuplja. 

Podsetimo, radove na obnovi tvrđave finansira Ministarstvo trgovine i turizma sa 20 miliona dinara, na osnovu projekta koji je podnela lokalna samouprava.

U SNS nam nisu odgovorili na pitanje da li su na ovaj način zloupotrebili spot za prikupljanje političkih poena.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Kolumna



Uterivanje istine

Zoran Živković [13.03.2024.]




Video dana

Modni kritičar

Anketa

Jeste li i vi dobili povećanje računa za struju?

Rezultati