Srbija

Direktno.rs [ Izvor: Infocentrala.rs ]

03. 06. 2020. 13:18 13

(VIDEO) OD DANIJELINIH BISERA SNS BOLI GLAVA "Da počastimo Selakovića, visina plate nije bitna"

Nosilac liste Srpske napredne stranke na lokalnim izborima u Svilajncu, kandidatkinja za predsednika opštine Danijela Ikanović, pošteno se izblamirala u emisiji uživo na lokalnom radiju. Obećala je sedam mostova, navodi da plaćanje poreza nije ljudski, visina plate nije bitna, a da Nikola Selaković dolazi u Svilajnac da se "počasti sa drugima".

Danijelini "biseri" će se na lokalu sigurno još prepričavati, ali i objašnjenje zašto se učlanila u Srpsku naprednu stranku. Ona kaže da je politikom počela da se bavi pošto je "doživela torturu" od predsednika opštine i nije joj produžen ugovor u lokalnom Centru za socijalni rad.

- Nisu nam se slagala mišljenja i dobila sam otkaz. Srpska napredna stranka je prepoznala moju stručnost i potencijale u borbi za bolji život - rekla je prva na listi SNS na lokalnim izborima u Svilajncu za lokalni Mig radio, a preneo portal Infocentrala.  

- Ako ste u sigurnoj porodici i ako su svi zadovoljni malim, a to je da svi budemo usmereni jedni na druge, onda nam ni novac neće biti toliko važan jer ćemo imati za potrebe - objašnjava kandidatkinja.

Iznoseći predizborni program SNS za tu opštinu, Ikanović je rekla da je Svilajncu, uz jedan na Velikoj Moravi, potrebno još šest mostova, ali i dodala da ne može da ih nabroji jer nije mogla sve da ih zapamti. 

- O tom pitanju ne mogu mnogo da kažem jer se trenutno ne razumem najbolje u infrastrukturu, ali mogu da odgovore stručna lica iz mog tima, a mogu i ja da spemim odgovore pa da neki drugi put odgovorim - rekla je Danijela Ikanović.

Navela je i da građani te opštine najviše zamerki imaju u vezi sa "plaćanje poreza". 

- Mi smo jedna od malobrojnih opština koje porez plaćaju nekoliko godina unazad. To je veliki problem sugrađana. Prvo što nas pitaju, ako pobedite na izborima, može li neko nama da vrati taj novac jer je velika suma u pitanju - dodaje Danijela.

Upitana da li pod plaćanjem poreza "godinama unazad" misli na porez na ozakonjenje objekata i da li onda smatra da to nije po zakonu, rekla je da to "možda nije bilo ljudski".

- Ne smatram da nije bilo po zakonu, ali mislim da je moglo da se prolongira. Zašto baš naša opština da plaća toliki porez - upitala je prva na listi SNS na izborima u Svilajncu.

Odgovarajući na pitanje da li takva praksa važi za sve opštine u Srbiji, ona je rekla da situacija "nije ista u svim opštinama". 

- Prosto je država dala mogućnost da se izabere hoće li neka opština da sledi plaćanje ili ne - navela je Danijela Ikanović. 

Najavila je da će visoki funkcioner SNS i generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković danas posetiti Svilajnac kako bi sagledao probleme stanovnika te opštine, ali pre toga će se "počastiti" u restoranu. 

- Prvo će doći u prostorije SNS u Svilajncu, a onda ćemo otići s njim u restoran gde ćemo se svi počastiti, a on će se obratiti gostima. To je dokaz da vrh države brine i o našoj opštini i da imamo i da ćemo imati saradnju i podršku vrha države i predsednika Srbije lično - zaključila je Ikanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati