Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Srbija

Biljana Roganović

22. 05. 2020. 06:53 0

Meštani sela Vodice ratuju zbog vode!

U selu Vodice, koje je spojeno sa Prokupljem, poslednjih dana meštane ne muči korona, jer imaju preča posla. Oni ratuju zbog vode!

Najstrašnije je što taj problem nije od juče, već se godinama proteže, ali je u poslednje vreme eskalirao. Tako su za desetak dana tri puta meštani zaseoka Voćnjak, prokupačkoj policiji kako neko u vodovodne cevi ubacuje smeće, odnosno krpe, najlon i plastiku, a problem je prevazišao samo obične čarke i kako kažu, ugrožava njihove živote.

Predsednik Mesne zajednice Vodice Momčilo Đorđević tvrdi da to nije istina i poziva meštane koji su prijavili problem policiji da uzmu budake i očiste prevoj, a u policiji su nam rekli da su sva tri puta izašli na teren i obavestili nadležno tužilaštvo.

Na teren su izlazili i nadležni iz Javnog komunalnog preduzeća "Hammeum".

- U ovom zaseoku je sedam domaćinstva i već dugo trpimo torturu, čak i ne znamo koga. Vodu više ne smemo da koristimo ni za stoku. Pijemo flaširanu, a stoku pojimo sa bunara koje svi imamo u dvorištima. Policija za sada nije došla do nekih operativnih saznanja i mi ne znamo šta se sve može desiti u budućnosti. Zamislite da taj koji baca smeće, jednoga dana baci mišomor - kaže Jablan Đorđević, kojem roditelji žive u ovom zaseoku.

On tvrdi da su rešili da stvar isteraju do kraja, a da je problem koji se javio je posledica dvanaestogodišnjeg problema sa seoskim vodovodom, čiji prevoj plavi domaćinstva u zaseoku Voćnjak.

Neretko se dešavalo da voda koja se spusta niz prevoj potpuno poplavi dvorišta. Ipak, kako kaže, vode ima dovoljno za sve, čak i mnogo više, ali se meštani među sobom sve češće svađaju oko toga. Sve je eskaliralo poslednjih dana onim što nepoznata lica čine sa cevima.

- U selu nema problema sa vodom. Imamo problem sa čovekom sa strane koji se bespravno priključuje na vodovod. Što se tiče ovog navodnog zagađivanja, mislim da je neistina, jer nikog od nas izsela nisu zvali da nam pokažu te krpe, najlon i ostalo, kada nađu u cevima - tvrdi potpuno suprotno od Jablana Đorđevića, predsednik MZ Momčilo Đorđević.

On dodaje da su za taj problem prvi put čuli pre dva dana kada je održan zbor u selu.

- Bolje da stave budake na ramena i da svi zajedno rešimo problem - poručuje Đorđević.

Nije želeo da precizira ko je čovek koji se bespravno priključuje na njihovu vodovodnu mrežu.

Među meštanima, ovog sela, po oprečnim izjavama se vidi da vlada pravi mali rat oko zajedničke vode, koji će morati da reše nadležne institucije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Srpski dizajn

Zoran Živković [25.05.2020.]

Video dana

Zajedno smo jači

Anketa

Da li Superliga u fudbalu treba da se odigrava pred publikom?

Rezultati