Srbija

Direktno.rs

17. 05. 2020. 16:07 3

ZA ZATVOR! Kobila kost i koža, povređena sekirom

Ana Bojić spasila je potpuno neuhranjenu kobilu, koju je nepoznata osoba povredila sekirom. Međutim, zbog teške finansijske situacije ona nije mogla da brine o njoj, te ju je smestila u azil u Lapovu, u kom sada pokušavaju da je održe u životu.

- Viđali smo konje u raznim lošim stanjima, nažalost, i uživo i na internetu, ali ovako nešto do sada nismo videli, nikad i nigde. Ovo je najmršaviji živi konj sa kojim smo se susreli i mi i naš veterinar, a da bi stvar bila još gora, apsolutno sve na ovoj kobili je u užasnom stanju - objavili su iz azila za konje "Staro brdo".

Kobila je potpuno zapuštena, puna parazita i loše potkovana. Ona ima duboke i inficirane rane, koje su toliko duboke da su stigle do kostiju.

- Ne znamo više šta bismo rekli ni o ljudima koji su je doveli u ovo stanje ni o samom konju, sem da je ovo više nego užasno. Verovatno je pitanje trenutka koliko bi njeno jadno telo izdržalo, da se nije pojavila divna Ana Bojić, iako i sama u teškoj finansijskoj situaciji, koja nije mogla da okrene glavu i koja je kobilu otkupila od preprodavca i smestila u naš azil - kažu iz azila i dodaju da se sada bore za život životinje.

- Sada se mi ovde borimo za nju i dajemo sve od sebe da uspe da preživi. Svakodnevne terapije, ispiranja rana dva puta na dan, kvalitetna ishrana i maksimalna nega. Njoj je sve nedostajalo, čak i običan ljudski dodir koji joj ne nanosi bol, a na koji reaguje sa iznenađenjem u očima - rekli su oni.

Troškovi kobilinog lečenja iznose preko 50.000 dinara i svaka pomoć je dobrodošla.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati