Region

[ Izvor: Mediji ]

10. 10. 2024. 15:46 0

Protest celog razreda zbog prebacivanja učenika sa nasilnim ponašanjem

Peti dan za redom celi razred jedne osnovne škole u Zagrebu ne pohađa nastavu iz protesta jer je u njihovo odeljenje premešten učenik iz druge škole, zbog neprimerenog i nasilnog ponašanja.

Roditelji od nadležnih institucija traže garanciju bezbednosti njihove dece u razredu s obzirom na to da se zbog učenika, koji je okarakterisan kao nasilnik, u prethodnoj školi ispisao ceo razred.

Traže i javno izvinjenje ministra obrazovanja Radovana Fuhsa zbog izjave da protivljenjem učenici i roditelji izazivaju "balvan revoluciju".

Kako prenosi HRT, deo roditelja odlučio je i da ga zvanično prijavi za verbalno zlostavljanje sa seksualnim konotacijama. Za dečaka žele primerenu pomoć.

Zbog svega danas će se sastati s pravobraniteljkom za decu Helenom Pirnat Dragičević.

- Spremni smo ići do kraja. Dok god se to ne reši - poručili su roditelji.

- Najverovatnije deca i dalje neće u školu jer neće odustati. Naš odustanak bi značio da prihvatamo nakaradnu situaciju i nakaradni sistem koji nas tera da i naša deca i mi budemo žrtve - rekli su predstavnici roditelja.

Inače, ministar Fuhs je bio protiv premeštanja pomenutog učenika iz prethodne škole u drugu, uveren da je ovo pitanje trebalo rešiti na niovu rukovodstva škole.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Napadnut krokodil

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati