Region

[ Izvor: Mediji ]

04. 10. 2024. 16:16 1

180 porodica platilo, a ne može da uđe u svoj dom! Nelegalno izgradili 700 kvadrata

Kompanija Dženex, koja je gradila naselje Oaza u Tuzli, nije dobila upotrebnu dozvolu za objekat. To je potvrđeno iz Službe za prostorno uređenje i zaštitu okoline Grada Tuzla.

Upotrebnu dozvolu nisu dobili jer su izgradili čak 694 kvadratna metra više u odnosu na građevinsku dozvolu. Ovim se nastavlja agonija 180 porodica koje su platile svoje stanove, a sada ne mogu da se usele u njih.

Kako su nedavno rekli, niko od njih 180 nije terao Dženex da pravi nelegalnih 694 kvadrata. Oni su održali protest, a najavljuju i nove.

Za to vreme, Fahrudin Delić, pomoćnik gradonačelnika Tuzle za prostorno uređenje i zaštitu okoline, rekao je da je neprihvatljivo da neko napravi 694 kvadrata više nego što je predviđeno.

- Kada smo uporedili projekat na osnovu kog je izdata građevinska dozvola sa projektom izvedenog stanja koji je Komisija ima na uvidu, urađeno je 694 kvadrata više nego što je predviđeno građevinskom dozvolom. To je za nas bilo neprihvatljivo u procesu izdavanja upotrebne dozvole - pojasnio je pomoćnik gradonačelnika Tuzle za prostorno uređenje i zaštitu okoline Fahrudin Delić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Pazi, vruće!

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati