Region

[ Izvor: Mediji ]

14. 09. 2024. 20:25 0

Veslao kajakom po Cetini, prevrnuo se u brzaku i udavio

Muškarac srednjih godina udavio se danas dok je veslao kajakom na Cetini u Kostanjama nedaleko Omiša, navela je Hrvatska gorska služba spasavanja (HGSS).

Nesreća se dogodila na predelu Studenaca (Kostanje) kod brzaka Oblačnik, kada se kajakaš, inače rekreativac, prilikom izlaska iz brzaka prevrnuo i ostao pod vodom, preneo je "Jutarnji list".

U HGSS kažu da mu je odmah u pomoć priskočio kolega kajakaš koji je s njim prolazio tu deonicu, a za nekoliko minuta stigao je i vodič avanturističkog turizma, koji je u blizini vodio rafting turu.

- Nesretni kajakaš je odmah izvučen iz vode i počela je reanimacija uz dodatne savete HGSS ekipe koja je krenula na mesto nesreće, po pozivu koji je stigao u 12,33 sati. Po dolasku Hitne medicinske pomoći iz Šestanovaca nastavljena je reanimacija, ali nažalost ni nakon sat i po vremena upornih pokušaja nije uspela čak ni uz pomoć defibrilatora - navode u HGSS.

Nakon policijskog uviđaja, ekipa HGSS odnosno dva člana Stanice Split, jedan član Stanice Makarska, zajedno s pet vatrogasaca DVD Kučiće preneli su telo do najbližeg puta i predali ga mrtvozorniku. Akcija je završila u 16,17 sati.

U HGSS ističu da je Oblačnik izuzetno zahtevan brzak na Cetini kojeg rafting ture mahom zaobilaze zbog sigurnosti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Prečica

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati