Region

[ Izvor: Slobodna Dalmacija ]

25. 07. 2024. 17:24 0

Pokvario se trajekt sa 340 putnika, PLUTA po Jadranu

Jadrolinijin trajekt "Oliver" trenutno pluta u Korčulanskom kanalu sa 340 putnika, a kompanija je objavila da je pretrpeo tehnički kvar.

Trajekt "Oliver" bio je na putu prema Veloj Luci, a Jadrolinija je Dalmaciji Danas rekla da je "Oliver" tokom tog putovanja doživeo dva kvara, tačnije ostao je bez dva motora.

Brod je potpuno bez funkcije.

Prema stranici "MarineTraffic", može se videti kako je brod zapeo između Koručule i Hvara, odnosno Visa i pluta minimalnom brzinom od 1,2 čvora.

Slobodna Dalmacija piše kako su im iz Jadrolinije potvrdili da će "Oliver" zaploviti tek pomoću tegljača.

- Jadrolinija radi na dovođenju remorkera. Brod se nalazi blizu Vela Luke te će se za obalom nastaviti rešavanje tehničkog problema. Putnicima se izvinjavamo na neugodnostima i zahvaljujemo na razumevanju - javlja Marija Zaputović Mavrinac, portparolka kompanije.

Putnici sa kojima je Slobodna Dalmacija razgovarala na trajektu su proveli pet sati, duplo više nego što traje putovanje od Splita do Vele Luke na Korčuli.

- Prošli smo Hvar, normalna je bila vožnja, uobičajeno trajekt pun, i domaćih, a naročito stranaca, puno gostiju. Motori su radili, i kako sam čitala knjigu nisam ni shvatila u jednom trenutku kako se ne mičemo. Kako u stvari plutamo! - rekla je stanovnica Vele Luke koja je u 10.30 sati iz Splita krenula kući.

Putnici su shvatili da je "Oliver" u problemima kad su uočili da je klima u salonima ugašena. Kada je postalo vruće, otvorili su i vrata salona, uvidevši kako očito posada ima problem.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati