Region

[ Izvor: Mediji ]

12. 07. 2024. 07:15 0

Ako putujete u CG za vikend, ovo MORATE znati

Meštani Crmnice u Crnoj Gori najavili su da će, u slučaju da se ne usvoje izmene i dopune Zakona o saobraćaju, 13. jula blokirati tunel Sozina.

U tekstu iz 7. jula, Gradski navodi da su meštani objasnili da iako su pre mesec dana nadležnim institucijama predali inicijativu sa preko 500 potpisa kojom zahtevaju trajno rešenje problema i proširenje opsega povlastica za prolazak kroz tunel Sozina, rešenje ovog, za njih veoma važnog pitanja, i dalje se odlaže, pa su odlučili da u znak protesta, na Dan ustanka blokiraju tunel Sozina.

U dopisu upućenom redakciji portala Bar info ističu da su od predsednika Opštine i predsednika SO Bar dobili obećanje da će u Skupštini Crne Gore podržati Crmničane. Na tome im zahvaljuju, kao i ostalim poslanicima koji su najavili podršku. Međutim, Skupština nije održana u prošli petak, pa se plaše da će ovo pitanje biti gurnuto pod tepih.

Kako ističu, odgovor od Vlade, odnosno Ministarstva saobraćaja i pomorstva, nisu dobijali.

- Zbog saznanja da se ovih dana aktivno lobira da ovo pitanje bude uklonjeno sa dnevnog reda skupštinskog zasedanja, ili jednostavno ne bude većinski podržano, Crmničani su se obratili medijima sa namerom da privuku pažnju celokupne javnosti. Apelujemo na sve poslanike da glasaju za izmene i dopune Zakona o putevima, gdje se tretira pitanje naplate za tunel Sozina za Crmničane, jer će 20 hiljada Crmničana i Crmničanki koji žive u Baru, Podgorici, Budvi i šire, te na samoj teritoriji Crmnice, znati da se postave u odnosu na rezultate glasanja, a u slučaju negativnog ishoda najavljuju blokadu tunela Sozina uz poštovanje zakona i uvažavanje svih elemenata datog momenta - poručuju Crmničani.

Podsetili su i da su, nakon decenija čekanja, Crmničani izgradnjom ovog tunela napokon dobili priliku da lakše i bezbjednije stignu do Bara.

- Nažalost, za mnoge se ovo olakšanje polako pretvaralo u teret, a sve zbog naplate koja je za svakog poštenog radnika, svaku vrednu Crmničanku i Crmničanina predstavljala prepreku i obeshrabrenje da se odluče za češće korišćenje tunela, odnosno ovog putnog pravca - dodaje se.

U dopisu meštani podsećaju da za dolazak do grada, škola, bolnice i slično, moraju da izdvoje značajna sredstva, stoga apeluju da se podrži njihova inicijativa i izglasaju izmene i dopune Zakona o putevima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati