Kultura

Direktno.rs [ Izvor: srpskainfo.com ]

04. 03. 2021. 07:09 5

Dodik pokazuje zube Vučiću

Da li je scenario za nedavno prikazani film na RTS "Dara iz Jasenovca" sličan scenariju za film "Deca Kozare", koji je napisan još 1986. godine, ostaće da, verovatno, utvrdi sud. Podsetimo, danima se u javnosti polemiše o tome kolilo liče likovi, motivi i scene u filmu "Dara iz Jasenovca" i scenario Arsena Diklića za "Djecu Kozare". I dok se još uvek vodi rasprava o tome, dotle je u Banjaluci Milorad Dodik dogovorio sa Lordanom Zafranovićem, slavnim hrvatskim rediteljem, snimanje filma "Djeca Kozare". I tako pokazao zube Aleksandru Vučiću...

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH razgovarao je u Banjaluci sa Zafranovićem o budućem filmskom projektu "Djeca Kozare", koji će biti rađen prema scenariju Arsena Diklića.

Na sastanku je iskazana spremnost institucija Republike Srpske da učestvuju u realizacija projekata zasnovanih na činjenicama koje su se dešavale u NDH, jer sa sobom nose snažnu poruku ne samo današnjim generacijama, već i svim budućim, saopšteno je iz Dodikovog kabineta.

On je ukazao na značaj snimanja filmova čija je tematika stradanje srpskog naroda za vreme NDH, posebno nedužne dece, ističući da je uveren da svaki takav film pedstavlja još jedno od emotivnih suočavanja sa prošlošću i tragičnim sudbinama nevinih ljudi.

- Republici Srpskoj je od velikog značaja da učestvuje u realizaciji takvih filmskih ostvarenja, jer je to jedan od njenih nacionalnih interesa - rekao je Dodik.

Sastanku su prisustvovali i Njegovo preosveštenstvo episkop pakračko-slavonski Jovan, ministar prosvete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić i ambasador BiH u Hrvatskoj Aleksandar Vranješ.

- Filmski projekat “Djeca Kozare”, koji planiramo da snimimo jeste za mene svetinja i nužnost koju moramo da napravimo. To je priča o devojčici koja prolazi pakao, pa će sve ideologije koje se pojavljuju na ovim prostorima u vezi sa ovom tematikom biti minorne u odnosu na snagu filma - istakao je Zafranović.

Kako će na ovo reagovati Vučić i kakvu će poruku polati Dodiku u Banjaluku. ostaje da vidimo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati