Kultura

Direktno.rs

24. 10. 2020. 11:45 7

Ovo je vreme zla, bez stida, vreme bitangi, lopova i lešinara (VIDEO)

Mi smo posrnulo društvo u kome samo malobrojni imaju sve, u kome država ne mari za svoje građane, u kome nema samilosti i saosećanja i gleda se isključivo sopstveni interes. Ovo je, rođaci, zlo vreme, vreme bez stida, bez iskrene suze, bez saučešća - ovakvu sliku naroda i države koja srlja na maestralan način preneo je Dragan Petrović Pele u "Gorkim plodovima" Siniše Kovačevića.

Poznati glumac je izvedbom savršeno slikajući rečima opisao generalno naše društvo, poremećeni sistem vrednosti, vlast jednog čoveka, socijalni momenat Srbije, naroda, urušene institucije, razorenu Srbiju...

- Nije to samo gramzivost i pohlepa, ovaj komad govori o bezosećajnosti, o vremenu bez stida, bez samilosti. O bezosećajnim sebičnim bitangama koje je sistem vrednosti napravio lopovima, bitangama i lešinarima - rekao je Pele u TV seriji "Gorki plodovi", a ova metafora može se primeniti i na naše državnike i visoke funkcionere koji nas vode baš ovim putem.

U "Gorkim plodovima", Pele glumi režisera koji režira Branislav Nušić...

- Zlom vremenu, vremenu bez stida, bez iskrene suze, bez saučešća. Gde bitange postaju uzori, a pošteni predmet podsmeha. O bašibozuku koji rastura imovinu najgoreg od svih, a pokojnik je rodonačelnik lopovluka, otimačine i zelenašenja - u dahu je izgovorio Petrović, opisujući ponašanje naših političara na vlasti.

I ovo sve već zvuči poznato, jer u ovakvom vremenu živimo.

- O nama danas govori ovaj komad, rođaci, o ovom vremenu sad. O nevremenu, o zlu, o neosećanju stida, o surovosti, o gorkim plodovima...

Surova istina, da jezivija ne može biti. Srbija danas.

Rođaci...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati