Kultura

Direktno.rs

23. 10. 2020. 15:22 2

SSP: Vukosavljevićev rečnik podseća na devedesete

Rečnik koji u svom poslednjem saopštenju koristi ministar Vukosavljević neodoljivo podseća na devedeste godine kada je njegov šef Aleksandar Vučić sa pozicija ministra Informisanja proganjao novinare i gasio slobodne medije - navodi se u saopštenju Stranke slobode i pravde.

Ipak, postoje dve razlike, dodaje se u saopštenju.

- Prva je u činjenicici da tada autori tekstova koji su etiketirali novinare i pozivali na njihov linč nisu to radili sa pozicije ministara u Vladi Srbije niti su svoje, mržnjom prepune tekstove objavljivali na memoradnumu Vlade Srbije. Druga razlika je u tome što i pored javnog poziva na linč „kafanskih pevaljki, autošovinista, plaćenika, zagrepčana duhom i shvatanjem sveta“ kako ministar naziva Filipa Švarma i Teofila Pančića još uvek niko nije stradao što ne znači da neće. Upravo je ministar kulture i informisanja u svojim saopštenjima pokazao da je ako ne pokrovitelj onda bar zaštitnih onih koji smatraju da je legitimno koristiti nasilje, upadati na izložbe i prekidati događaje sa kojima se ne slažete. - ističu iz stranke.

- Postoje samo dve objašnjenja za ovo što dolazi iz ministarstva za kulturu i informisanje. Ili se ministar Vukosavljević pogubio i ovakvim saopštenjima pokušava da se dodvori Vučiću i tako za sebe obezbedi još jedan mandat, ili neko zloupotrebljava njegovo ime i funkciju ministra i piše ovakva anticivilizacijska saopštenja. Ukoliko je ovo drugo u pitanju, očekujemo od ministra Vukosavljevića da se javno ogradi od svega što piše u tim saopštenjima. Ukoliko ih on zaista piše onda je sebi rezervisao visoku poziciju na top listi „naprednjačkog beščašća“ - dodaje se.

Stranka slobode i pravde u istom saopštenju garantuje da će svi koji naš državni sistem koriste za to da podstiču mržnju i javno pozivaju na linč neistomišljenika za svoje postupke odgovarati.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati