Kultura

Direktno.rs

30. 04. 2020. 16:53 0

Pogledajte predstavu JDP-a iz udobnosti doma

JDPtv u četvrtak 30. aprila u 21h na Jutjub kanalu i sajtu jdp.rs emituje predstavu "Drama o Mirjani i ovima oko nje" Ivora Martinića u režiji Ive Milošević. Reprize su u petak 1. i subotu 2. maja u 21h i u nedelju 3. maja u 18 i 21h. Predstavu emitujemo zahvaljujući ljubaznosti RTS-a koji je vlasnik prava.

Savremeno delo mladog dramskog pisca iz Zagreba Ivora Martinića prikazuje život koji vode Mirjana i oni oko nje, provodeći svoje dane mirno, u teskobnoj svakodnevici, uobičajenim banalnim brigama, bez mnogo uzbuđenja i strasti. Suptilnim sredstvima oni uspevaju da nam otkriju koliko taj život – baš kao i naš sopstveni – u sebi nosi lepote, tuge, humora, bola i poezije.

Predstava "Drama o Mirjani i ovima oko nje" učestvovala je na 55. Sterijinom pozorju i na festivalima u Zagrebu, Brčkom, Rijeci, Splitu i Mladenovcu.

Na Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci ova predstava je osvojila četiri nagrade "Veljko Maričić": za najbolju dramu (Ivor Martinić) i tri glumačke (Mirjana Karanović, Jelena Petrović, Branka Petrić), a na Marulićevim danima u Splitu nagradu "Marul" za glumu (Mirjana Karanović) i nagradu publike kao najbolja predstava u celini. Mirjana Karanović je na Susretima pozorišta u Brčkom dobila "Gran pri" festivala, a Marko Baćović nagradu Novosti za najbolju epizodnu ulogu na Sterijinom pozorju u Novom Sadu.

Predstava u kojoj igraju Mirjana Karanović, Jelena Petrović, Branka Petrić, Marko Baćović, Anđelika Simić, Feđa Stojanović, Cvijeta Mesić i Bojan Lazarov, premijerno je izvedena na sceni Teatra "Bojan Stupica" 18. februara 2010.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati