Kultura

[ Izvor: Beta ]

22. 09. 2019. 20:55 0

Predstavljena knjiga "Susret psihoanalitičarke i Marine Abramović"

Srpsko izdanje knjige "Susret psihoanalitičarke i Marine Abramović/Susret umetnice sa Žanet Fišer" predstavljeno je u rezidenciji ambasadora Švajcarske u Beogradu Filipa Gea.

Na prijemu, u prisustvu umetnice i brojnih zvanica, autorka dela Žanet Fišer rekla je da Marina Abramović u svojim performansima izvodi upravo ono što ona istražuje kroz psihoanalizu i da su kao osnov za knjigu poslužili snimci razgovora koje su Marina Abramović i ona vodile u leto 2015. tokom četiri dana koja su provele zajedno "opasane mikrofonima" u kući umetnice.

Knjigu je izdala Geopetika, povodom retrospektivne izložbe Marine Abramović koja je otvorena u subotu u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu i traje do 20. januara 2020.

Izložba "Čistač" hronološki prati sve faze kompleksne pedesetogodišnje karijere Marine Abramović – od ranih slikarskih i konceptualnih radova, preko solo performansa i zajedničkog rada sa Ulajem, do radova iz samostalne karijere.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati