Hronika

[ Izvor: Mediji ]

21. 10. 2024. 19:42 3

Detalji haosa u Novom Pazaru: Huligani policajce gađali dimnim bombama, ciglama i kamenjem

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić kaže da je u Novom Pazaru došlo do narušavanja javnog reda i mira.

Tamo je odigrana utakmica Superlige između Novog Pazara i Partizana na Gradskom stadionu, a ispred je došlo do sukoba navijača i policije.

- Danas je u Novom Pazaru došlo do drastičnog narušavanja javnog reda i mira i napada na policijske službenike. Na početku utakmice između Novog Pazara i Partizana, grupa takozvani navijača Ekstremi i Torcida Sandžak (njih oko 120) je u ulici Borisa Kidriča, na oko 70 metara od zapadne tribine stadiona, upotrebivši topovske udare, vatromete, dimne bombe, kao i predmete (cigle i kamenice) gađala policijske službenike koji su se nalazili u kordonu - počeo je Dačić.

Topovski udari i pucnji su se čuli i na stadionu, zbog čega je utakmica u uvodnim minutima bila prekinuta, a Dačić kaže da su povređena trojica policajaca.

- Prilikom napada, povređena su tri policijska službenika IJP PU Novi Pazar. Nakon povlačenja, grupa navijača je u ulici Veljka Vlahovića na oko 100 metara od stadiona ponovo upotrebom kamenica, cigli i drvenih motki gađala u pravcu policijskih službenika, gde je tom prilikom povređen jedan policijski službenik IJP PU Novi Pazar. Kod svih policijskih službenika trenutno radi se o lakim telesnim povredama i isti nisu zadržani u ZC Novi Pazar. Nakon potiskivanja od strane policijskih službenika IJP, navijači su se povukli i rasturili se. Svi koji su učestvovali u napadu na policiju i kršenju javnog reda i mira biće uhapšeni i predati tužilaštvu. Svi moraju da odgovaraju, jer napad na policiju je napad na državu. Policija je već otpočela hapšenja, do sada je uhapšeno deset lica. Na lokacijama gde je došlo do napada na policijske službenike, oštećeno je za sada pet putničkih vozila - izjavio je Dačić.

Dok je na ulicama bilo nereda i dok je policija hapsila huligane, na terenu je ekipa Sava Miloševića uspela da pobedi Novi Pazar sa 4:3.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Repriza

Zoran Živković [21.10.2024.]




Video dana

Volim zvuk motora

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati