Hronika

[ Izvor: Blic.rs ]

02. 10. 2024. 14:34 2

Nasilje u OŠ u Mladenovcu: Učeniku poljomljen nos

Desetogodišnjaka u Mladenovcu udario je vršnjak posle nastave i tom prilikom mu naneo teške telesne povrede.

Kako direktor Osnovne škole "Momčilo Živojinović" Miljan Novović ističe za "Blic", sukob se dogodio van školskog dvorišta, ali je škola preduzela sve neophodne mere.

- Posle nastave, van školskog dvorišta, došlo je do sukoba među đacima, kada je dečaku 5. razreda naneta povreda. Prvo je došlo do verbalne rasprave, a onda je petaka udario dečak, koji je to i priznao. Naneo mu je prelom nosne kosti - kazao je direktor.

Škola je za slučaj vršnjačkog nasilja saznala preko platforme "Čuvam te", nakon čega je odmah pokrenut disciplinski postupak, kaže direktor.

- Prijavu smo videli na platformi "Čuvam te" i odmah pokrenuli disciplinski postupak. Obavestili smo i policiju i dostavili im i snimke nadzornih kamera - ističe Novović za Blic.

Kako je dalje objasnio, nakon pokretanja vaspitno-disciplinskog postupka svi učenici su u pojačanom vaspitnom radu, a odluka, koju će doneti komisija nakon 20 dana, zavisi od ponašanja učenika.

Roditelji desetogodišnjaka, kojeg su pretukla trojica učenika i nanela mu teške povrede, strahuju da se slučaj iz osnovne škole u Mladenovcu zataškava. Oni su za N1 ispričali da su iz svega isključeni, da ih škola ni o čemu ne obaveštava, a da trojica učenika koji su napali njihovog sina neometano pohađaju nastavu.

- Prelom nosne kosti, piramida nosa je pomerena udesno i spad leve nosne kosti - kaže majka povređenog dečaka Tamara Vukosavljević.

Povrede koje su desetogodišnjem dečaku nanela trojica učenika trećeg razreda, su teške telesne, priča majka, a njima su prethodili dani verbalnog nasilja.

- Četiri dana pre fizičkog nasilja koje se desilo, oni su njega, isti ti dečaci, verbalno napadali i vređali u jednoj prodavnici kad su ga sreli - objašnjava majka Tamara.

Taj napad dečak roditeljima nije prijavio, a policiji je, kako majka navodi za N1, prijavio lekar, a roditelji školi.

- Zato što mu je jedan od ta tri dečaka rekao da ako išta kaže ocu ili meni, njegov tata će dobiti otkaz, jer je njegov otac, znači otac jednog od ta tri dečaka, šef policije. Do dana današnjeg nas niko nije zvao iz PP službe. Niti da pita kako je dete, niti bilo šta - navodi ona.

Nisu zvali, ali su pisali, kako majka tvrdi, šest dana nakon napada.

- Svi su znali da dete ide u petak na operaciju, da bi se desilo da nama na kućnu adresu stiže poziv od škole u četvrtak popodne, da se mi u petak javimo u 12 i 15 da damo izjavu - dodaje.

Iako se u pozivu za disciplinski postupak koji su dobili roditelji povređenog učenika pominje ime samo jednog učesnika, iz škole kažu uključena su sva trojica, ali u pojačan vaspitni rad.

- Njega su tri dečaka napala. I verbalno i fizički. Jedan mu jeste naneo tešku telesnu povredu - tvrdi majka.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Džabe teretana i mišići

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati