Hronika

24. 09. 2024. 21:23 0

Epilog bombe ispred Rektorata u Novom Sad: Tužilaštvo pokreće istragu

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu pokrenuće istragu povodom jučerašnjih dešavanja ispred Rektorata u Novom Sadu.

Ovo tužilaštvo je potvrdilo da je naložilo Policijskoj upravi u Novom Sadu da se utvrde sve činjenice i okolnosti u vezi jučerašnjih dešavanja, piše kist Danas.

Tužilaštvo je novosadskoj policiji naložilo da im se dostave svi video zapisi, kao i da se obave razgovori sa svim licima koja imaju neposredna saznanja.

Nakon što policija sprovede ove radnje naloženo da se sav prikupljen materijal dostavi Osnovnom javnom tužilaštvu radi donošenja javnotužilačke odluke.

Juče rano ujutru jedošlo do incidenta ispred Rektorata u Novom Sadu, kada je grupa studenata neformalne studentske organizacije STAV došla ispred Rektorata kako bi onemogućili izbore za Studentski parlament Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, koje ova grupa smatra nelegitimnim.

U isto vreme ispred Rektorata se pojavilo tridesetak maskiranih muškaraca, od kojih su neki fizički nasrnuli na studente i tom prilikom su povređeni studenkinja Mila Pajić i Srđan Đurić. Studenti su objavili da je muškarac koji ih je napao Ognjen Dopuđ, direktor Fonda za Evropske poslove APV.

Tri maskirna napadača su bacila eksplozivnu pirotehničku napravu na studente.

Nakon ovih incidenata, grupa maskiranih muškaraca je ušla u Rektorat, gde su se predstavljali kao obezbeđenje i nisu puštali nikoga u Rektorat, a studenti koji su hteli da uđu na glasanje legitimisali su i pretresali pre samog ulaska.

Novinarima ulaz nije bio dozvoljen.

Rektor Univerziteta u Novom Sadu se do sada nije oglašavao povodom ovih događaja, niti je odgovarao na naše poruke i pozive.

Tokom jučerašnjih događaja ispred rektorata sve vreme je bila prisutna policija, koja nije reagovala već je legitimisala studente, dok maskirane muškarce nije legitimisala.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Čas gastronomije

Zoran Živković [23.09.2024.]




Video dana

Vrlo polako i oslobođeno

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati