Hronika

[ Izvor: Nova.rs ]

18. 09. 2024. 19:38 1

Ubica uglednog vlasnika kafane usmrtio čoveka sa 16 godina

Boljevački ugostitelj Sima Balašević Piculj (90) ubijen je prošle nedelje u selu Bogovina kod Boljevca, a njegovo telo, unakaženo od povreda, pronađeno je u kući u kojoj je živeo u tom selu. Potraga za napadačem trajala je do pre nekoliko dana, kada su lisice na ruke stavljene D. B. (46) iz okoline Boljevca. Ipak, ubrzo je otkriveno i da ovo nije prvi zločin osumnjičenog, te da je kao maloletnik ubio muškarca.

Kobni zločin dogodio se 9. septembra u selu Bogovina, a među meštanima Sima Balašević je važio za uglednom domaćina i bivšeg vlasnika nekada poznate kafane. Nakon što je pronađeno telo Balaševića otkriveno je i da je mučen do smrti.

Ubijeni Balašević bio je vezan, a na telu je imao brojne povrede, kao i posekotine. Sumnja se da je osumnjičeni napadač kobnog dana kroz prozor upao u kuću starca, vezao mu ruke i noge i mučio ga. Na licu mesta policija je pronašla DNK tragove, a ubrzo nakon analize, policija je uhapsila osumnjičenog.

- Policija je izuzela tragove sa lica mesta na osnovu kojih je identifikovan D. B. iz sela Podgorac, osumnjičen za ovo krivičnio delo. Nakon intenzivne potrage i operativnog rada, policija ga je pronašla i uhapsila. Hapšenjem D. B. rasvetljeno je i razbojništvo koje je, kako se sumnja, on počinio 9. avgusta kada je ušao u jedno domaćinstvo u Podgorcu i, uz pretnju pištoljem, oteo oko 20.000 dinara od žene(36), pa će protiv njega, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Zaječaru, biti podneta krivična prijava, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio ovo krivično delo - saopštio je ministar policije Ivica Dačić.

Kako Nova.rs nezvanično saznaje iz tužilaštva, to nije jedini zločin sa kojim se povezuje uhapšeni muškarac.

- Uhapšeni muškarac se dovodi u vezu sa još jednim zločinom, a reč je o ubistvo koje se davno dogodilo. Osumnjičeni je pomenuto krivično delo počinio kao maloletnik, odnosno sa 16 godina, a reč je o ubistvu muškarca - kaže izvor Nova.rs.

Motiv novac?

Inače, kako su ranije objavili lokalni mediji, po selu se u poslednje vreme pričalo da je ubijeni Balašević prodao kuću jer je nameravao da se preseli u Vrnjačku banju, zbog čega se veruje da su napadači mislili da Balašević novac drži u kući.

Spekulisalo se da je motiv upravo novac, međutim, ti navodi su ostali nepotvrđeni.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Probaj i ti, zabavno je

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati