Hronika

[ Izvor: Nova.rs ]

30. 08. 2024. 09:58 4

Priveden i brat Novice Antića: Policija proverava porodičnu firmu

Kako je potvrđeno za portal Nova.rs, policija je privela i Vasa Antića, rođenog brata Novice Antića, bivšeg predsednika Vojnog sindikata Srbije. Policija ispituje poslovanje porodične firme Antića.

Novica Antić je u pratnji brata Vase ovog petka u jutarnjim časovima krenuo na gostovanje na televiziji Nova S, kada su im javili da im je u porodične kuće došla policija i to inspektori Odeljenja za borbu protiv korupcije iz Kragujevca i poreska policija i da moraju da se vrate.

- Već su stigli do Smedereva kada im je to javljeno i onda su se okrenuli. Stali su da se zamene za mesta, kada je iza njih stao automobil iz kojeg su izašli ljudi koji su se predstavili kao policajci i pokazali službene legitimacije. Ne znam ni zašto su ih onda pustili da izađu uopšte iz Kragujevca. Policija ima naredbu za pretres da bi pronašla dokumentaciju bivše porodične firme porodice Antić, koja već šest godina i nije u njihovom vlasništvu, tako da sumnjam da je ovo u stvari još jedan vid pritiska na Novicu Antića i njegovu porodicu - rekao je za portal Nova.rs Ivan Ninić, branilac Novice Antića, a potom je i dodao:

- Ovo je odmazda državnog vrha i lomljenje kičme nepokornom sindikalcu, koji je proveo skoro šest meseci u pritvoru, ali je odmah po izlasku javnim nastupima pokazao da ga nisu pobedili, da ga nisu slomili. On nije potpisao nikakav sporazum sa tužilaštvom, nije ustuknuo. Ne znam šta je sledeće, ovo je skandalozno i duboko uznemirujuće da neko moćan koristi državne resurse da bi uništio celu jednu porodicu i ja se plašim šta je sledeće.

Sada već bivši predsednik Vojnog sindikata Srbije uhapšen je krajem februara zbog optužbi da je zloupotrebio položaj u Vojnom sindikatu Srbije i nenamenski trošio sredstva. Pošto optužnica, za koju, kako tvrde advokati odbrane, nije podignuta u roku od šest meseci, Novica Antić je po sili zakona pušten iz pritvora.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati