Hronika

[ Izvor: Mediji ]

29. 08. 2024. 11:51 8

Naložena dodatna veštačenja u istrazi ubistva Danke Ilić

Više javno tužilaštvo u Zaječaru naložilo je nova, dodatna veštačenja u sklopu istrage koju vodi protiv dvojice radnika JKP "Vodovod", a zbog sumnje da su 26. marta u Banjskom Polju ubili Danku Ilić (2).

Podsetimo, do podizanja optužnice protiv osumnjičenih Dejana Dragijevića (50) i Srđana Jankovića (50) ostalo je još mesec dana, a iako je prvobitno rečeno da su sva veštačenja u istrazi ubistva devojčice kompletno završena i dostavljena tužilaštvu, te da je na redu finalna faza, odnosno pisanje i podizanje optužnice, ipak se sprovode nove dokazne radnje.

- Tužilaštvo je naložilo veštačenje snimaka sa sigurnosnih kamera i određenih video-zapisa. Naime, reč je o vrlo zahtevnim veštačenjima, pa iz tog razloga to malo duže traje, međutim, jasno je da čitava javnost čeka samo to podizanje optužnice i ono šta će pisati u istoj. Iz tog razloga tužilaštvo radi vrlo zahtevan posao kako ne bi bilo nikakvih propusta. Da li je ovo najnovije veštačenje kec u rukavu tužilaštva, znaće se kada analizirani snimci sa kamera i video materijal bude dostavljen tužilaštvu - rekao je nezvanično izvor Kurira.

Novinari pomenutog portala su kontaktirali Više javno tužilaštvo u Zaječaru koje radi na slučaju ubistva dvogodišnje devojčice, odakle je zvanično rečeno da istraga još uvek nije završena.

- Istraga protiv osumnjičenog Dejana Dragijevića i osumnjičenog Srđana Jankovića, zbog krivičnog dela teško ubistvo nije završena. Sve dokazne radnje nisu završene u pogledu veštačenja i ista su u toku. Tužilaštvo vrši analizu svih sprovedenih dokaza kao i veštačenja, ocenu svakog izvedenog dokaza ponaosob i njihovu međusobnu povezanost - rečeno je iz nadležnog tužilaštva.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati