Hronika

S. M.

02. 08. 2024. 14:03 11

"On nas je sve spasio": Meštani brane ubicu čoveka koji je maltretirao celo selo

Po predlogu Višeg tužilaštva u Prokuplju, N.S. (49) iz Glašinca, sudija Višeg suda u Prokuplju odredio je pritvor do 30 dana zbog toga što je nožem naneo više ubodnih rana Dejanu Iliću (49) iz istog sela, od kojih je on preminuo na licu mesta.

Kako smo saznali, najverovatnije će se promeniti klasifikacija dela zbog kojeg je uhapšen u svetlu onoga što se događalo i zbog izjava svedoka. Sam osumnjičeni je u svojoj izjavi pred sudijom, kako smo saznali, naglasio da se on slaže sa pritvorom.

- Smatram da treba da ostanem u pritvoru, jer ne želim da postoji sumnja da sam uticao na svedoke. Želim da ljudi koji su bili, slobodno kažu kako je bilo - kazao je N.S. pred sudijom.

Ono što smo još nezvanično saznali je da svedoci tvrde da je ubijeni Dejan Ilić prvi sam prišao N.S. i na njega krenuo flašom.
Podsećanja radi, u sredu u ranim večernjim satima susreli su se ispred seoske prodavnice i započela je svađa,a zatim i fizički sukob. Tog dana je Dejan Ilić izašao iz pritvora, jer je pre mesec dana srpom napao majku N.S i naneo joj više posekotina.

Danas u prepodnevnim časovima meštani Glašinca su s eokupili ispred zgrade prokupačkog suda zahtevajući da nadležni uzmu u obzir sve okolnosti koje su dovele do ovog.

- On nas je sve spasio. Razumemo da je reč o velikom krivičnom delu, ali samo želimo da ukažemo na okolnosti i situaciju. Smatramo da sve treba da se uzme u obzir - naglasio je meštanin Glašinca Nikola Krstić.

On je dodao da sukada se u selu čulo da je Dejan Ilić pušten iz pritvora u kojem je bio 30 dana jer je srpom naneo više posekoti na majci N.S. svi bili preplašeni i strepili.

- Meni je ulazio u kuću. Komšijino dete je povredio, svoju majku je povređivao pa se krila kod komšije u štali, sve dok nije prebačena u Dom starih. Nema kuće u selu i okolnim selima koja nisu strahovala - dodaje meštanka Glašinca koju smo zatekli ispred zgarde suda.

Istovremeno, oni sakupljaju priloge kako bi platili dvojicu advokata koje su angažovali da brane osumnjičenog, a pokrenuli su i potpisivanje peticije podrške.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati